Fødevarebranchens veje til vækst
På DI Fødevarers Årsdag blev der udtrykt bekymring over, at fødevarevirksomhederne i Danmark dagligt skal forholde...
På DI Fødevarers Årsdag blev der udtrykt bekymring over, at fødevarevirksomhederne i Danmark dagligt skal forholde sig til høje produktionsomkostninger, massiv afgiftsbelastning, stagnerende produktivitetsudvikling og fald i eksporten af produkter af høj værdi.
Derfor retter mange virksomheder blikke mod udlandet, når nye investeringer skal foretages.
Danmark har brug for en stærk fødevareindustri og potentialet er der, sagde formanden for DI Fødevarer, Jørgen Dirksen, som er adm. direktør for Rynkeby Foods A/S.
Kundegrundlaget vokser, når verdensbefolkningen bliver rigere, og oven i det stiger efterspørgslen på ernæringsrigtige og sundhedsfremmende fødevarer. Det er et område, danske virksomheder har stor ekspertise i, tilføjede han.
På årsdagen præsenterede DI Fødevarer en række bud på, hvad der skal til for at sikre branchens udvikling fremover. Her blev der lagt vægt på ny teknologi, viden og innovation samt nye globale markedsmuligheder.
Det er i første omgang virksomhedernes opgave at realisere det store potentiale vi har i fødevarebranchen. Men det forudsætter, at de politisk bestemte rammevilkår understøtter vækstmulighederne og tager klart afsæt i den globale kontekst, som fødevarevirksomhederne opererer i, mener Jørgen Dirksen.