10.12.2019  |  Branchenyt

Indspark: Få mere værdi ved at udskifte dit gamle Excel og regneark

Når det kommer til software til efterspørgselsplanlægning, er regneark det mest anvendelige værktøj for de fleste planlæggere. Regneark er dog kun lige så effektive som den person, der indtaster dataene.

REGNEARK: EN VEN ELLER FJENDE?

For næsten alle forretningsfolk begyndte forholdet til regneark, da de begyndte i skole og med tiden blev de fortrolige med værktøjets forviklinger. I dag er regneark ofte standardprogrammet for enhver krævet analyse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Imidlertid er mange virksomheder alt for afhængige af disse forenklede databehandlingsværktøjer. Mens regneark er lette at bruge, mangler de simpelthen den krævede behandlingskraft, standardstruktur eller robusthed i mange forretningssituationer. Dette gælder især ved styring af forsyningskæder, hvor næsten alle beslutninger skal understøttes af effektiv analyse af potentielt tusinder af datalinjer.

For at oprette et regneark, der er i stand til at styre så store mængder data, ville nogen skulle bruge timer på timer på at bygge og forenkle et regneark for at levere de krævede resultater. Selv da, vil det endelige regneark uden tvivl være langsomt og besværligt: ​​for ikke at nævne, at det også vil have tilbøjelighed til at bryde sammen!

KAN REGNEARK SKABE ET ENKELT MISLYKKELSESPUNKT?

I mange virksomheder er de regneark, der bruges til at styre opgørelsen, bygget af kun en enkeltperson. Hvad sker der imidlertid, når de skifter stilling eller forlader virksomheden? Vil deres udskiftning være i stand til at dechiffrere de kryptiske formler, der er blevet udviklet gennem mange år og mange års opdatering?
Realiteten af ​​regneark er, at hvert ark bliver helt skræddersyet. Konsekvensen af ​​dette er, at virksomheder bliver afhængige af, hvem der oprettede dokumentet. I betragtning af at denne person kan komme videre eller endda blive ramt af en bus i morgen, risikerer man som virksomhed, at blive efterladt.

Med andre ord betyder dette, at hvis forretningskontinuiteten skal fortsætte i en virksomhed, må dens software ikke baseres på det enkelte individ. Derfor skal prognoser, efterspørgselsplanlægning, allokering og genopfyldning ikke kun være robuste, men også standardiserede processer.

HVOR EFFEKTIVE ER REGNEARK SOM LAGERSTYRINGSSOFTWARE?

For at holde trit med den dynamiske karaktér af dagens komplekse markedsplads, skal forsyningskædeteams være i stand til at reagere på ændringer hurtigt. Men hvis hele din lagerstyringsproces understøttes af regneark, er det umuligt for en virksomhed at følge med i ændringer af kundebehov eller skiftende forsyningsbetingelser. Når alt kommer til alt, hvordan kan virksomheden forblive lydhør, hvis de pågældende regneark skal genopfindes, hver gang der sker en ændring?

Ændringer er uundgåelige, og for at arbejde effektivt har forsyningskædeteam brug for en dynamisk efterspørgsels- og planlægningssoftware for at være et skridt foran. Problemet med regneark er, at enhver ændring kræver manuel indgriben. Selv i relativt stabile miljøer, i betragtning af det store antal SKU'er, kan det være enormt tidskrævende at følge med i virksomhedens efterspørgsel.

Med regneark derimod, bliver beslutningstagerne efterladt som brandslukkere. Derfor er det nødvendingt med en efterspørgsels- og planlægningssoftware, som vil give selvsamme mennesker muligheden for at arbejde proaktivt.

Ved at gøre virksomheder i stand til at automatisere lagerstyringsprocesser i langt de fleste af deres sortimenter, kan forsyningskædeteam fokusere og lægge deres opmærksomhed på de mere kritiske problemer. Ved at lade lagerstyringssoftwaren udføre den "tunge byrde", kan forsyningskædeteams bruge deres tid og opmærksomhed, hvor den virkelig kræves.

HVOR PÅLIDELIGE ER REGNEARK SOM EN SOFTWARE TIL EFTERSPØRGSELSPLANLÆGNING?

Uanset om man træffer en beslutning om at placere en stor ordre hos en ny leverandør eller afvikle et besværligt produkt, kan beslutninger om lagerstyring have en vidtrækkende indvirkning på den bredere forretning. Derfor er det vigtigt, at den indsigt, der bruges til at understøtte disse beslutninger, er pålidelig. Men i hvilket omfang kan du stole på en regnearksbaseret analyse?

I sidste ende er et regneark kun så nøjagtigt som den person, der oprettede det. I betragtning af at selv et mindre problem, såsom et forkert datainput eller formel, kan have en dyb indvirkning på output fra enhver analyse, er regneark ikke de mest robuste løsninger. Når du derudover indregner, at regneark kræver konstant forfining og menneskelig indgriben, er det meget let at miste overblikket.

Din efterspørgsels- og planlægningssoftware skal give dig indsigt, du kan stole på. Gennem anvendelse af påviste prognosemodeller og robuste datastrukturer vil en effektiv lagerstyringsløsning minimere risikoen for fejl og sikre, at analysen er konsistent. Resultatet: solid indsigt, som du kan basere dine beslutninger til forsyningskæden ud fra.

KAN REGNEARK VIRKELIG HOLDE TRIT MED DIN VIRKSOMHEDS VÆKST?

Når en virksomhed først starter, er regneark sandsynligvis tilstrækkelige. Efterhånden som efterspørgslen vokser, og organisationen udvides til at omfatte flere lokationer, vil operationens kompleksitet udvide sig. Men hvor skalerbar er regneark? Tilbyder de virkelig muligheden for at støtte vækst?

For de fleste virksomheder resulterer vækst i større efterspørgsel. Planlægningsteam er således nødt til at styre større netværk med flere kunder og flere produkter. Alle disse kombinerede resultater resulterer imidlertid i en eksponentiel stigning i data. Hvis du prøver at styre dette med regneark alene, vil antallet af datalinjer og den formel, der kræves for at holde alt i skak, simpelthen være forvirrende!
Effektiv bestyringssoftware skal ikke kun understøtte vækst, men aktivt udnytte kompleksiteten for at give virksomhederne meningsfuld indsigt.

HVAD SKAL DU BRUGE I STEDET?

Med eksempelvis Slimstock's lageroptimeringsløsning, Slim4, kan du sige farvel til dine besværlige regneark og begynde at høste fordelene ved ægte efterspørgsels- og planlægningssoftware.

Slim4 er en specialbygget lagerstyringsløsning til prognoser, efterspørgselsplanlægning og lagerstyring. Slim4 giver virksomhederne mulighed for effektivt at finde en balance mellem driftskapital, driftsomkostninger og det optimale serviceniveau.

Derudover giver Slim4 virksomheder mulighed for at tilpasse deres aktiviteter efter forventningerne fra deres kunder, mens de fjerner kompleksiteten fra lagerstyring. Kunder, der erstatter regneark med vores løsning, ser typisk følgende fordele:

  • Op til en 50% stigning i effektiviteten
  • Automatiske prognoser for op til 95% af sortimentet
  • Større indsigt og mere kontrol

Klik her for at se, hvordan Slim4 har hjulpet Slimstock's netværk med over 1000 kunder.

Mere fra Sandro

Sandro Spasojevic

Marketing Ansvarlig

Se profil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere