16.11.2010  |  Strategi & ledelse

Få betalt din efteruddannelse

Du behøver ikke spørge chefen om lov, men kan vælge af lyst og ambition. Kompetencefonden betaler nemlig 10 dages...

Du behøver ikke spørge chefen om lov, men kan vælge af lyst og ambition. Kompetencefonden betaler nemlig 10 dages efteruddannelse. Imidlertid er det alt for få, der er opmærksomme på disse muligheder.
”Kompetencefondens midler er en lidt overset mulighed, som v gerne vil sætte fokus på som en god mulighed for faglig efteruddannelse og kompetenceløft til medarbejdere i mange forskellige virksomheder”, siger Jørgen Ravnsbæk, studiechef KEA Københavns Erhvervsakademi.
En undersøgelse lavet af Ugebrevet A4 i 2009 viste, at ni ud af 10 privatansatte lønmodtagere ikke kender til kompetencefondene. Blandt offentligt ansatte er det næsten otte ud af ti, der lever i uvidenhed om de uddannelsesmuligheder, de har via overenskomsten. Næstformand i HK/Privat og ansvarlig for efteruddannelse, Bjarne Nielsen, er ikke glad for, at det store flertal af lønmodtagere aldrig har hørt om kompetencefonde. ”Det er skidt, men hænger jo sammen med, at kompetencefondene først er trådt i kraft her ved årsskiftet. Det kræver lidt tid at løbe i gang, men vi er i fuld gang”, forsikrer Bjarne Nielsen.
Ansatte, der er omfattet af overenskomst med en lang række arbejdsgiverorganisationer, herunder DI, DE, BOA o DMA, kan søge om Kompetencefondens midler til 10 dages faglig efteruddannelse. Også ansatte i det offentlige har mulighed for at søge midler fra fonden.
Man kan læse mere på www.kompetencefonde.dk og www. svu.dk

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere