15.03.2016  |  IT

Indspark: ERP alene rækker som en skrædder i helvede

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den virtuelle producent er i fremdrift. Den netværksbaserede måde at drive forretning på er fremtiden - og drønsmart. ERP skal række udover virksomhedens fire vægge.

De dage er ovre, hvor alle produktionsvirksomheder ejer alle processer lige fra design, udvikling og produktion til lager, logistik og transport. Se bare på Apple, Nike og Adidas. De er eksperter i design og branding og afholder sig helt fra at bruge tid og krudt på produktion og international logistik.

Men også virksomheder uden for livsstilsbranchen outsourcer forretningsområder, de kan få andre til at gøre bedre og måske billigere. Det gælder fx Del Monte, Lenovo og Pfizer. Og trenden er klar: Den virtuelle producent er i fremdrift. Den netværksbaserede måde at drive forretning på er fremtiden - og drønsmart.

Udviklet til en anden verden
Det, der ikke er så smart ved den nye forretningsmodel, er, at forretningssystemerne, som vi kender dem, er udviklet til en helt anden verden. ERP excellerer i at håndtere alle processer inden for hjemmets fire vægge. Men når flere og flere processer flytter hjemmefra, kan systemerne ikke længere følge med.

Det er svært at styre og kontrollere processer, som er outsourcet til samarbejdspartnere rundt om i verden. I mangel af bedre bliver der sendt tonsvis af regneark frem og tilbage mellem virksomheder og deres underleverandører i et forsøg på at skabe overblik over forsyningskæder og varers bevægelighed. Men de duer i bund og grund ikke. Metoden er langsommelig, og risikoen for fejl er enorm.

De lavere kapitalinvesteringer og optimeringen af produktionsapparatet, som de virtuelle producenter har i sigte, forsvinder i tågerne. Og meget ofte udhules de helt af dyre investeringer i gaffatapeløsninger, som skal holde sammen på virksomhedens, underleverandørernes og kundernes systemer og sikre åbne snitflader mellem disse.

ERP alene rækker med andre ord som en skrædder i helvede, når virtuelle producenter skal orkestrere et enormt flow af informationer og fysiske produkter uden for hjemmets fire vægge.

Om skribenten

Ole Rasmussen er produktdirektør i Infor med globalt ansvar for strategi og teknologi i ERP-produktlinjen Infor M3. Ole Rasmussen er Ph.d. i Computer Science, har arbejdet med ERP siden 2001 og har haft flere ledende roller inden for udvikling, strategi og markedsføring i bl.a. USA. Ole bor pt. i Danmark.

Behov for cloudbaseret netværk
Virksomheder skal i stedet vende blikket mod skyen. Her kan brandejere, leverandører, logistikpartnere, finansielle institutioner og kunder finde sammen på en platform, som sikrer, at deres forskellige ERP-løsninger taler lige så godt sammen, som hvis de var under samme tag.

Værdien ved ét samlet netværk er, at virksomheder opnår indsigt i alle processer og transaktioner i realtid. Informationerne flyder uhindret mellem alle samarbejdspartnerne, og hyperkonnektiviteten afløser gaffatape, så snitfladerne mellem de mange forskellige ERP-løsninger ikke mærkes.

Virksomheder opnår også hurtigere transaktioner, herunder hurtigere betalinger, hurtigere ordrebehandling og kortere lagertid. Derudover forbliver supply chain sammenhængende, fordi hele processen samles et sted og ikke kun foregår i hvert enkelt ERP-system. Der florerer kun én version af alting. Sker der ændringer og opdateringer til en ordre, er de med det samme synlige hos alle samarbejdspartnere.

Hvordan kommer du i gang?

  • Find en ERP-leverandør, der giver adgang til et åbent, cloudbaseret samarbejdsnetværk for både dig og dine kunder og leverandører.
  • Find ud af, hvilke leverandører og kunder, der skal kobles på netværket. Tag det trinvist med de vigtigste først – de forretningskritiske, dem med størst volumen, dem der har svært ved at overholde betalinger og leverancer, etc.
  • Præcisér overfor dine leverandører og kunder, hvad værdien er for dem. Få evt. hjælp fra din ERP- og netværksleverandør til at udarbejde en aftale mellem dig og dine samarbejdspartnere.

Endelig skal du vide, at kompleksitet er ingen hindring. Uanset hvor komplekse dine forretningsprocesser er, kan de alle kobles på et cloudbaseret samarbejdsnetværk. 

Mere fra Infor

Infor

www.infor.com

  • 7213 8100
  • Vandtårnsvej 83A, 2860 Søborg

We're helping millions love their work by reimagining the way business applications are developed, designed, and deployed—creating the kind of business applications that we'd love to use.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere