09.10.2017  |  Lager & distribution

El-lastbiler leverer til Roskilde Rådhus

Roskilde Kommune samarbejder med Citylogistik om smartere og grønnere fragt i byen.

Roskilde Kommune har fra 1. oktober indført et nyt logistikkoncept. Konceptet betyder, at der kun er én daglig levering til kommunens rådhus, og at den er el-dreven. Det skriver Roskilde Kommune på sin hjemmeside.  

Fremover bliver alle leverancer nemlig samlet udenfor byen hos logistik- og servicevirksomheden Citylogistik. Og den ene daglige levering fra opsamlingsstedet til rådhuset foregår med en af virksomhedens el-drevne lastbiler.

Med det nye leveringskoncept skal der komme mindre og renere trafik og trængsel omkring rådhuset og i bymidten, fortæller Jonas Bejer Paludan, formand for kommunens Klima- og Miljøudvalg:

”En stikprøve viser, at der over fire dage blev leveret 45 forsendelser til rådhuset af ni forskellige transportører, hvoraf samme transportør i flere tilfælde leverede varer flere gange dagligt. De 45 leverancer bliver altså reduceret til fire”, siger Jonas Bejer Paludan til roskilde.dk.

Læs også: UPS tager elektriske Daimler-lastbiler i brug

Han forklarer, at konceptet stadig er i testfasen. Det betyder blandt andet, at Citylogistik registrer alle forsendelser, så der efterfølgende kan gennemføres en analyse af blandt andet den afledte CO2-besparelse.

”Når vi har testet løsningen, håber jeg, at mange flere vil være med. Varelevering og pakketransport er et marked i hastigt vækst, og det giver øget trængsel i Roskildes bymidte og en belastning af klimaet. En reduktion i antallet af vare- og pakkeleverancer vil medvirke væsentligt til forbedring af klima og miljø, reduktion af trængsel og forbedring af trafiksikkerheden”, siger Jonas Bejer Paludan til roskilde.dk.

Læs også: Verdens første autonome containerskib bliver testet

Roskilde Kommunes samarbejde med Citylogistik bunder indtil videre i en étårig aftale og omfatter leveringer af alle varer til Rådhuset, undtaget mad og møbler.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere