21.08.2018  |  Lager & distribution

El-lastbil fra MAN er først på markedet i 2021

MAN’s første elektriske lastbil står klar. Alligevel kommer den først på markedet om tre år. Og dermed risikerer den tyske producent at blive overhalet indenom af konkurrenterne.

Den nye elektriske lastbil på 26 ton fra MAN, eTGM, kører glimrende med en automatgearkasse, der er let at betjene, og en kraftig 3-trins retarder. Alt imens det 6x2 meter store køretøj regenererer strøm og opererer sin 360hk store el-motor fuldstændig lydløst.

Læs også: Elektriske lastbiler sparer DHL tusindevis af kroner

Sådan lyder transportmagasinet.dk’s vurdering efter en kort prøvekørsel af MAN’s første CO2-neutrale lastbil ved en pressekonference i Berlin. Men alligevel vil lastbilen først komme til at køre på vejene i 2021.

MAN TRUCK ønsker nemlig ikke, at gå i luften med den nye lastbil før man er helt sikre på, at den er pålidelig og økonomisk rentabel for kunder. Også selvom dette kan betyde, at andre konkurrenter kommer først.

Til efteråret begynder MAN så en række grundige testkørsler af el-lastbilen i Østrig. Her skal ni vognmandsfirmaer efter aftale teste den elektriske lastbil over de kommende år.

Læs også: Uber dropper de selvkørende lastbiler

Mens eTGM-lastbilen lader vente på sig, er MAN den 20. september klar med sin elektriske varebil, eTGE, der her fremvises for første gang for øjnene af verden.

- EST

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere