DTU

Lager & distribution

Færre varenumre giver større indtjening

Et forskningssamarbejde om 'complexity management' mellem en ph.d. studerende på DTU og Rockwool er en succes. Samarbejdet har hjulpet Rockwool til at halvere antallet af produkter i sit sortiment. Det betyder, at virksomheden kan øge sin indtjening betragteligt de kommende år.

Branchenyt

Årets bedste supply chain leder er en ’Bestseller’

Allan Kyhe Kjærgaard fra Bestseller er kåret som årets supply chain leder og var ved uddelingen hurtig til at sende hæderen videre til sit hold: ”Det er i høj grad en følge af deres arbejde, at jeg står her i dag og modtager prisen”.

Branchenyt

Hydraulik-virksomheds nye millionordre markerer investeringslystens retur

Hos den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark mærker man for alvor, at markedet er begyndt at vågne op igen efter et uforudsigeligt corona-år. At investeringslysten atter er vakt ser man ved, at virksomheden netop har vundet sit andet store offentlige udbud på under et år.

Innovation

Tværfagligt forskningscenter slår dørene op på DTU

DTU har åbnet Centre for Collaborative Autonomous Systems, CCAS sammen med en ny robottesthal. Målet er at udvikle løsninger, som kan hjælpe mennesker indenfor et hav af forskellige professioner og brancher.

Branchenyt

Torsten Steenholt fra Chr. Hansen hædret som Danmarks bedste supply chain leder

Det er fjerde gang prisen bliver uddelt, og valget faldt i år på Torsten Steenholt, EVP Global Operations, Chr. Hansen.

Branchenyt

Efteruddannelse klæder mig på til en mere kvalificeret dialog

Diplomuddannelsen giver teoretisk ballast, der sikrer mig en mere kvalificeret dialog med de aktører, jeg samarbejder med i hverdagen. Det fortæller NPI Coordinator Kim Heine Østergaard Høst fra Foss.

Branchenyt

Forsyningskrise kalder på flere SCM-specialister

Presset på forsyningskæder verden over har øget behovet for specialister, der kan planlægge og styre virksomheders driftsprocesser. Sådan lyder meldingen fra DTU Engineering Technology, der oplever stor interesse for diplomefteruddannelsen Operations and Supply Chain Management.

Produktion

Dansk biotek-virksomhed vil revolutionere produktionen af biokemikalier

Den danske biotek-virksomhed Cysbio er klar med ny teknologi til fremstilling af svært producerbare biokemikalier med minimal miljøbelastning. Markedsperspektivet og potentialet er enormt.

Innovation

Digital lastning af skibe skal gøre dansk shipping grønnere

Danske shippingfirmaer kan spare mange tusind tons CO2 og hundrede millioner kroner årligt med en innovativ, digital løsning til lastning af skibe, som DTU Management står i spidsen for.

Innovation

Ammoniakmotor skal gøre skibsbranchen grøn

Den maritime sektor står i dag for op med tre procent af verdens CO2-udslip. Men Innovationsfonden har netop givet støtte til udviklingen af en ny klimavenlig motor, der skal gøre en ende på det. Motoren, der skal bruge ammoniak som brændstof, skal stå klar i 2024.

Strategi & ledelse

Fremtidens brændstoffer skal være grønne – men hvordan?

El, biogas, brint, electrofuels, brændselsceller og batterier. Transportsektoren er ved at omstille sig til en grønnere fremtid, men hvad der egentlig skal drive de forskellige fartøjer på sigt, bliver heftigt debatteret. Økonomien er – selvfølgelig – afgørende, lød det på DI-konference om emnet.

Branchenyt

SCM-medarbejdere og ledere skal lære hele livet

Livslang læring er blevet et mantra for det moderne arbejdsmarked, fordi forandringerne sker så hastigt, så bredt og så dybt. Det gælder også for supply chain og operations, og derfor har DTU lanceret en ny diplomuddannelse målrettet SCM.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere