25.01.2021  |  Strategi & ledelse

Driftsmodellerne i mange virksomheder er under pres

Indhold fra partner Hvad er dette?

Driftsmodellerne er under pres. Dels fordi vi lever i en tid med ekstrem usikkerhed. Men også fordi planlægningscyklusserne ikke levner meget fleksibilitet. Gælder det også for jer?

Rigtig mange virksomheder oplever at deres drifts model, altså deres operating model, er under pres i disse tider. Selvfølgelig er der med de mange pågående kriser en ekstrem usikkerhed. Det ved vi vist alle nu.

Det der dog er udfordringen er, at mange virksomheder arbejder med en årlig planlægningscyklus. Vi ser igen og igen at business og Supply Chain ledere en gang årligt, måske sjældnere, beslutter hvordan strategier, budgetter og driftsplaner skal administreres ud fra dette. Ændringerne mellem de årlige cyklusser er få og mindre i omfang.

Men vi ved jo også allesammen, at antagelser former. Det vil sige lederne interagerer med hinanden ud fra det kendte indhold i statusrapporter og til informationseling på tværs af afdelinger.

Derfor er der også behov for at gøre planlægningen mere fleksibel og lydhør. Det kan man gøre ved at anvende teknologi og nye typer af processer der kan sætte turbo på både fakta og reaktionsevne. Det giver fleksibilitet og evnen til at handle kollektivt, hurtigt på tværs af hele organisationen. Men også i en længere periode.

De mest succesrige arbejder også med nye driftsmodeller.

Hvad gør i?

Mere fra Optilon Danmark

Optilon Danmark

www.optilon.com

Vi hjælper virksomheder i Norden med at blive de mest konkurrencedygtige i verden I Optilon har vi mere end 15 års erfaring med at hjælpe virksomheder i Norden med at blive de mest konkurrencedytige i verden. Vi har mere end 1000 implementeringer bag os og cirka 200 kunder i førende Nordiske virksomheder. Måden vi hjælper på er: 1. Vi ska…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere