14.07.2020  |  Branchenyt

Indspark: Disruptive teknologier, som enhver leder i logistikbranchen har brug for at kende

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det, der i dag kendetegner supply chain og styring af virksomhedens forsyningskæde er udviklingshastigheden.

Ændringerne finder sted på mange områder, fra konkurrencesituationen til nye regler. Men en virkelig stor udfordring har at gøre med den fortsatte udvikling inden for den teknologi, der har lagt grundlaget for hele vores branche. Det skriver Carsten Lundin, Director Sales i Norden i det internationale logistikfirma BluJay.

De, der arbejder i branchen, har ikke kun brug for viden om det nyeste inden for programmer til logistik og transportstyring (Transport Management Software - TSM), mobil teknologi, kontroltårns-synlighed og lagerautomatisering. Den voksende liste over alt, hvad man kan holde styr på, inkluderer også nye teknologier (og forkortelser) som AI, VR, AR, IoT og 5G.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med så meget ny teknologi på markedet er det let at blive desillusioneret og holde fast i det, du allerede har. En lige så stor fælde kan dog være at jagte efter den nyeste blinkende teknologi - uden noget klart mål for, hvad den skal bidrage til. Så før virksomheden springer på en ny teknologitendens, skal den ansvarlige for transport- og logistikkæden først gøre sig bekendt med, hvad den nuværende teknologi handler om, hvordan den kan anvendes inden for transport og logistik, og om det giver mening at anskaffe.

Kunstig intelligens (AI)

Opslagsværker definerer AI som et underområde i datavidenskab, mere specifikt: Hvordan maskiner kan efterligne menneskelig intelligens. I dag er AI flyttet fra ​​science fiction-film ind i vores private og professionelle hverdag, ofte uden at vi engang bemærker det.

Et af de vigtigste områder, hvor AI kan understøtte forsyningskæden, er når det kommer til styring af de enorme mængder data, der genereres. I dag er det let at drukne i mængden. Ved at anvende AI til dataanalyse bliver det lettere at analysere disse store datamængder og få ny indsigt at handle på.

En anden anvendelse i vores branche er AI-drevet visuel inspektion. AI kan - og bruges allerede - til at undersøge og opdage fejl i varer, der skal indlæses til transport eller venter på distribution.

Virksomheder bruger allerede AI og "big data" til at forudsige ordrer, inden de er placeret. Et godt eksempel på dette er Amazon Anticipatory Shipping, hvor Amazon overvåger sine kunders købsadfærd, forbinder dem med dens big data og kan derefter forudsige, hvornår de sandsynligvis vil købe et produkt. På det tidspunkt betyder det, at når køberen klikker på betalingsknappen, har Amazon allerede sendt varen til et lager i nærheden af ​​kunden, og forsendelsen leveres inden for få timer.

Augmented Reality (AR)

Sidste år opnåede Wella global succes med sit AR-drevne smarte spejl, der gjorde det muligt for brugeren at teste nye hårfarver. AR (oversat "forstærket virkelighed") blev brugt til at skabe både en wow-oplevelse og en virkelig værdifuld kundeoplevelse: F.eks. at undgå at farve dit hår før du kan se hvad du kan lide. AR-applikationer i vores branche kan også imponere kunder.

BluJay Solutions mobile platform MobileSTAR er et eksempel. For nylig tilføjede vi den funktion, der giver brugerne mulighed for at bruge et AR-lag til at validere dimensionerne på deres forsendelse. Du peger mobilkameraet mod objektet, og appen beregner derefter de rigtige dimensioner, som kan bruges til kapacitetsplanlægning.

AR kan give mange fordele inden for lagerstyring, herunder ordreplukning, reparation af udstyr, sikkerhed og træning.

Geotech

Vores profession er også nødt til at forberede sig på et skifte i den måde, vi tænker adressering. Vi er allerede begyndt at se virksomheder, der integrerer geokodning i deres leverancer. I USA er Domino's for eksempel begyndt at levere pizzaer til parkbænke og strande. Nu ønsker flere mærker at finde nye måder at levere deres varer og tjenester til kundens nøjagtige position, hvilket uundgåeligt vil have stor betydning for transport og logistikstyring.

Stort set enhver transport- og logistikløsning har brug for adgang til en traditionel adresse for at fungere. Den nye tendens med adressering vil have en enorm effekt på it-teams og softwarevirksomheder, da al teknologi skal opdateres for at alting fortsat kan strømme gennem forsyningskæden.

Blockchain

Blockchain muliggør bedre håndtering af komplekse transporter, både ind og ud af virksomheden. Forestil dig en verden, hvor en permanent registrering på blockchain finder sted hver gang et produkt videresendes.

Sidste år introducerede verdens største e-handelsvirksomhed, Alibaba Group, sin Food Trust Framwork. Den bruger blockchain-teknologi til at forbedre sporbarheden og gennemsigtigheden i forsyningskæden og derved blandt andet modvirke fødevaresvindel.

Blockchain-teknologi har potentialet til radikalt at øge gennemsigtighed og sikkerhed i forsyningskæder. Branchen vil sandsynligvis følge, hvordan denne teknologi spreder og udvikler sig i de kommende år.

Nye teknologier, fra forkortelser som AI og AR til Geotech og blockchain, vil fundamentalt ændre transport og logistikverden. At være på forkant med disse teknologiområder vil være afgørende. På samme tid er det faktisk lige så vigtigt at være i stand til at tage et skridt tilbage for at reflektere over og beslutte, hvilke udfordringer der skal løses - og om det er teknologi, der er løsningen.

Mere fra BluJay Solutions A/S

BluJay Solutions A/S

https://www.blujaysolutions.com/

About BLUJAY A Global Suplier of Logistics and Transportation Software and ServicesBluJay empowers you to optimize your company’s future in the global economy. When you partner with BluJay, you gain the advantage of the largest Global Trade Network, a cloud-powered portfolio of application services, hands-free customs, optimised transportation and storage, real-time data analytics,…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere