30.08.2016  |  Strategi & ledelse

DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel

Danske virksomheder skal have hjælp til at få gang i det digitale salg til udlandet. Sådan lyder det fra DI, der foreslår oprettelsen af et e-eksportcenter.

Kun ti procent af danske virksomheder bruger en online platform til at sælge varer til udlandet. For selvom e-handel hele tiden fylder mere, ender Danmark nede på en 8. plads blandt andre EU-lande, når det kommer til digital eksport.

Og det er ikke godt nok, mener Dansk Industri. Derfor foreslår brancheforeningen, at regeringen går i spidsen for at etablere et nyt center for handelseksport. Eksportcenteret skal koste regeringen 42 millioner kroner og over en fire-årig periode yde konsulenthjælp til op mod 10.000 virksomheder. Det kan eksempelvis være at få rådgivning om lovgivningen på området, samt logistikken det kræver at sælge til udlandet.

Læs også: FDIH: Dyr fragt hindrende for e-handel

Annette Falberg, branchedirektør i DI Handel, mener bestemt, at det kan betale sig at hjælpe de danske virksomheder på vej:

”E-handlens vækstpotentiale er mere end dobbelt så stort som for traditionel handel, men mange mindre virksomheder har svært ved at komme i gang med at sælge til udlandet”, siger branchedirektøren. Hun understreger dog samtidig, at det ikke skal være en ren gavebod til virksomhederne:

”Virksomhederne skal selv betale halvdelen af udgifterne til forløbet, og de skal efterfølgende stille sig gratis til rådighed for andre virksomheder, der står med samme udfordring som dem”, siger Annette Falberg.  

E-handel mellem EU-lande
Det er ikke kun i Danmark, der er fokus på e-handel på tværs af landegrænser. EU-kommissionen har lanceret en omfattende plan for at få gang i webhandlen mellem medlemslandene. DI er positive over for planen – på nær ét punkt.

”Idéen om, at virksomheder skal tvinges til at tilbyde deres varer i alle andre EU-lande, er helt urimelig. Hvis ikke det giver mening for en dansk virksomhed at gå ind på eksempelvis det spanske marked, skal den selvfølgelig ikke forpligtes til det”, siger Annette Falberg. Hun mener, at virksomheder i stedet skal hjælpes med tiltag som e-eksportcenteret.

Læs også: EhubNordic fremmer dansk e-handel i Kina

E-handelseksporten udgør i dag 1,6 procent af Danmarks samlede eksport.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere