Dansk Erhverv

Sourcing

Regering bør styrke dansk konkurrenceevne med øget momskontrol

2020 har vist potentialet i e-handel. Med nye skattetiltag fra både regeringens og EU’s side bliver konkurrencen mere fair, mener Dansk Erhverv. Men danske virksomheder har stadig brug for øget fokus på momskontrol af den grænseoverskridende e-handel og de online markedspladser med salg fra tredjelande.

Branchenyt

Ny online læringsplatform skal styrke erhvervsuddannelserne inden for digital handel

Som en del af regeringens ”Vækstplan for handel og logistik” blev der i 2020 givet 2 mio. kr. til Videncenter for Digital Handel i støtte til at udvikle et digitalt læringsværktøj til de merkantile erhvervsuddannelser. Videncenteret kan nu efter et års arbejde lancere en ny online platform, EcomTrainer, der skal styrke erhvervsskoleelevernes kompetencer inden for digitalt salg og markedsføring.

Branchenyt

Efter juleræs buldrer e-handlen stadig derudad

Mens forventningerne til e-handlen var høje i november og december, var resultaterne endnu højere. Tendensen fortsætter stærkt ind i 2021, hvor hver tredje netbutik forventer et mindst dobbelt så stort salg i første kvartal i år i forhold til året før.

Lager & distribution

Netbutikker holder i højere grad deres lager in-house

Flere og flere netbutikker vælger at have deres lager- og fulfillmentløsning 100 procent in house. Det viser en analyse fra Dansk Erhverv.

Planlægning

God planlægning fik Postnord gennem en vild juletid

Nethandlen har i den grad taget fart under coronakrisen, og juleindkøbene var ingen undtagelse. Det gav logistikvirksomheder noget af en opgave. Succesraten kommer bag på distributørerne selv, som mener, at god planlægning er årsag til at pakker stadig blev leveret til tiden.

Branchenyt

Forventninger til hurtig levering stiger i e-handel

Det er stadig blandt netbutikkers største udfordringer at leve op til kunders forventninger til hurtig levering. Næsten to ud fra tre vurderer, at de mister kunder, hvis de ikke leverer indenfor to dage. Bæredygtig levering bliver samtidig vigtigere for konkurrenceevnen, viser nye tal fra Dansk Erhverv.

Branchenyt

Corona vender op og ned på danskeres nethandelsmønstre

Corona-pandemien har vendt verden på hovedet. Det gælder også for dansk e-handel og danskernes online købsmønstre. Det har betydet vækst for nogle brancher, mens andre oplever en nedtur såsom rejsebranchen.

IT

Nynedsat Tigerråd vil sætte visioner for Digitale Danmark i 2040

Danmark har været en frontløber, når det kommer til digitalisering, men begynder langsomt at falde bagud. Denne udvikling ønsker Dansk Erhverv at bremse, da ny teknologi bliver afgørende for, hvilken fremtid vi kommer til at leve i. Derfor nedsætter erhvervsorganisationen et Tigerråd, der skal opstille en digital vision for Danmark anno 2040.

Branchenyt

Danske netbutikker vinder kunderne tilbage

E-handlen er steget i 2020, men færre danske forbrugere lægger deres penge hos de store udenlandske netbutikker. I stedet tyder det på, at danskernes samfundssind har fået dem til at handle dansk i stedet, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.

Branchenyt

3 tendenser din netbutik vil møde i 2021

Ifølge tre eksperter vil 2021 fortsætte i 2020’s fodspor, når det kommer til e-handel. Her skitserer de tre tendenser, der kommer til at dominere i det kommende år, samt én der formentlig ikke gør.

Branchenyt

Vi køber flere dagligvarer på nettet og elsker det

E-handlen er eksploderet siden coronanedlukningen i foråret. Det gælder særligt for dagligvarer. Samtidig med at efterspørgslen er steget, har netbutikkerne formået at holde serviceniveauet højt. Derfor vil over halvdelen af os anbefale en online dagligvarebutik til en ven. Det viser tal fra Dansk Erhverv.

IT

Corona sætter spor i folks digitale adfærdsmønstre

Mange mennesker har flyttet deres liv online i 2020 for at begrænse risikoen for at smitte eller blive smittet af corona. Det har særligt afspejlet sig i e-handlen, der har taget fart. Undersøgelser tyder på, at det digitale liv er kommet for at blive.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere