Danmarks Statistik

Lager & distribution

De danske havne oplever stigende aktivitet

I 2022 blev der langet 97,2 millioner ton gods over de danske kajanlæg. Det er en stigning på 2 procent sammenlignet med året før, og den største godsmængde de danske havne har håndteret siden 2008, hvor der gik 106,1 millioner ton gods igennem de danske havne.

Branchenyt

Medicinalindustrien er lokomotiv for dansk produktion

Industriens samlede produktionsindeks steg 15,3 procent fra november til december 2022 primært drevet af en kraftig stigning i medicinalindustrien. Uden denne branche, så steg produktionen i industrien blot 0,2 procent. Produktionen svinger en del på månedsbasis, men set over hele fjerde kvartal 2022 steg produktion 5,7 procent i forhold til tredje kvartal. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed

Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

IT

Nye rekorder i it-branchen

Nyeste tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv viser, at den danske it-branche omsætter, eksporterer og ansætter som aldrig før.

Branchenyt

Drivhusgasser på niveau med 1990

Udledningen af drivhusgasser fra dansk økonomi var næsten den samme i 2021 som i 1990. Drivhusgasser fra landbrug, skovbrug og fiskeri er faldet.

IT

Hackerangreb vælter ind over danske virksomheder

26 procent af alle danske virksomheder har oplevet brud på it-sikkerheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. For større danske virksomheder med over 250 ansatte har hele 55 procent oplevet brud på it-sikkerheden. Godt hver fjerde mindre virksomhed har stiftet bekendtskab med hacker kriminalitet og det er rekord, oplyser SMVdanmark.

E-handel

Internethandel er en stigende succes i Danmark

78 procent af befolkningen handlede online i 2022. Det var især digitale tjenester såsom køb af adgang til streaming af film og serier, der lå højt på indkøbslisten, når internetbrowseren blev åbnet. Det er blot ét af mange områder på Danmarks Statistiks nye temaside om digitalisering.

Strategi & ledelse

Mindre virksomheder øger fokus på socialt ansvar

Danmarks Statistik offentliggør tal fra Mikrovirksomheders indsatsniveau på blandt andet socialt ansvar, arbejdsmiljø, bidrag til lokalsamfundet og uddannelsespladser. Tallene stammer fra undersøgelsen ”Små virksomheders aktiviteter 2022”.

Produktion

Dansk industri klarer sig godt internationalt

Industriens samlede produktionsindeks steg 2,4 procent fra oktober til november. Produktionen kan svinge en del på månedsbasis, men set over perioden september-november steg produktion med 0,9 procent i forhold til de foregående tre måneder.

Branchenyt

Tunge skyer over detailhandlen

Inflationen har ramt et tårnhøjt niveau som ikke er set højere i 40 år. Det rammer for alvor detailhandlen. Det kan blandt andet ses på en faldende omsætning, faldende beskæftigelse og for store lagre. På forbrugersiden er de stigende forbrugerpriser den absolut største bekymring på nuværende tidspunkt.

Produktion

Fald i den danske industriproduktion i juli

Men dansk industri klarer sig bedre end andre vestlige lande. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Produktion

Priserne i produktionen stiger stadig, men taber fart

På årsbasis stiger priserne stadig i den danske industri. Men prisindeksene slår ikke længere nye højdespringer rekorder. Udviklingen ser langsomt ud til at falde mere til ro.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere