Danmarks Statistik

IT

Nye rekorder i it-branchen

Nyeste tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv viser, at den danske it-branche omsætter, eksporterer og ansætter som aldrig før.

Branchenyt

Drivhusgasser på niveau med 1990

Udledningen af drivhusgasser fra dansk økonomi var næsten den samme i 2021 som i 1990. Drivhusgasser fra landbrug, skovbrug og fiskeri er faldet.

IT

Hackerangreb vælter ind over danske virksomheder

26 procent af alle danske virksomheder har oplevet brud på it-sikkerheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. For større danske virksomheder med over 250 ansatte har hele 55 procent oplevet brud på it-sikkerheden. Godt hver fjerde mindre virksomhed har stiftet bekendtskab med hacker kriminalitet og det er rekord, oplyser SMVdanmark.

Produktion

Transportmiddelindustrien leder stigning i industriproduktion

Produktionen i den danske industri er i stigning, og mellem maj og juni var det især i transportmiddelindustrien som oplevede en positiv udvikling.

Produktion

Stigningen på danske producentpriser taber luft

De danske priser slår i disse måneder rekorder, men årsstigningen i producentpriser lå i juni lavere end i maj måned, og deres accelerationen ser nu ud til at aftage.

Branchenyt

Statens indtægter fra grønne afgifter falder

Indtægter fra transportafgifter ramte i 2021 det laveste niveau siden 2014. Samtidig lå niveauet for energiafgifter kun en procent for niveauet i 2020, som ellers var en bundrekord siden 2006.

Branchenyt

Tunge skyer over detailhandlen

Inflationen har ramt et tårnhøjt niveau som ikke er set højere i 40 år. Det rammer for alvor detailhandlen. Det kan blandt andet ses på en faldende omsætning, faldende beskæftigelse og for store lagre. På forbrugersiden er de stigende forbrugerpriser den absolut største bekymring på nuværende tidspunkt.

Produktion

Fald i den danske industriproduktion i juli

Men dansk industri klarer sig bedre end andre vestlige lande. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Produktion

Priserne i produktionen stiger stadig, men taber fart

På årsbasis stiger priserne stadig i den danske industri. Men prisindeksene slår ikke længere nye højdespringer rekorder. Udviklingen ser langsomt ud til at falde mere til ro.

Branchenyt

Faldet i detailsalget fortsætter

Fra juni til maj faldt salget i detailhandlen og i juli fortsætter udviklingen. Sammenligner man hele det første halvår af 2022 med året før, ses samme udvikling.

Sourcing

Højvækstvirksomheder topper også i at skabe nye jobs

Mellem 2017 og 2020 er antallet er nye jobs skabt af højvirksomheden sprunget i vejret. Samtidig er antallet af højvirksomheder faldet, hvilket betyder, at hver virksomhed i gennemsnit skaber flere jobs end før.

Branchenyt

Detailsalget faldt i maj

Mens forbrugernes forventninger til økonomien falder, gør salget i detailhandlen det også.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere