02.10.2018  |  Strategi & ledelse

CSR-pris til Logistikkompagniet

Cabi uddelte i går en jubilæumsudgave af sin CSR People Price, og her var der hæder til Logistikkompagniet og stifter Carsten Moberg for sit fokus på socialt ansvar og arbejde med at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet.

Med Trinity Hotel i Fredericia som de nydelige rammer var et par hundrede mennesker i går samlet til rådgivningsorganisationen Cabis årskonference, hvor det centrale punkt på programmet var uddelingen af den traditionsrige CSR People Prize, i år endda i en 20 års jubilæumsudgave.

Læs også: Mærsk vil fremme LGBTI-rettigheder

I den anledning var de nominerede udvalgt blandt de foregående års vindere og nominerede til priserne, der uddeles i to kategorier; en til de mindre virksomheder med under 100 ansatte, og en til de større med over 100 mand (m/k) på lønningslisten.

I den ’lille’ kategori gik prisen til Logistikkompagniet ApS, som i de seneste år har fokuseret på at tage langtidsledige ind i virksomheden, med vægt på at alle typer medarbejdere skal kompetenceudvikles. Derudover samarbejder man med Greve Kommune, hvor Logistikkompagniet har hovedsæde, om et integrationsforløb, hvor sprogundervisning kombineres med praktisk arbejde i virksomheden, hvilket har vist sig succesfuldt.

”Logistikkompagniet er en virksomhed, der hele tiden går nye veje, og udvikler nye metoder til, hvordan en virksomhed kan tage et socialt ansvar. Samtidig har de i grundlægger Carsten Moberg en leder, der fungerer som stor inspirator for andre virksomheder. Det gør Logistikkompagniet til en meget værdig vinder af CSR People Prize 2018”, sagde direktør for Cabi og formand for juryen bag prisen, Mette Rønnau.

Ansvar giver rettighed
For Carsten Moberg, der i dag har titel af CBDO (chief business development officer), handler det om, at virksomheder skal tage ansvar og bidrage til samfundet, for på den måde at retfærdiggøre sin eksistens. ”Vil man have ret, må man også gøre sin pligt”, som han sagde efter at have modtaget prisen.

Generelt bemærker juryen, at socialt ansvar er dybt forankret hos Logistikkompagniet, hvor har man fx helt bevidst gjort det til sin strategi at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag har virksomheden således mange medarbejdere, som på den ene eller anden måde har en nedsat arbejdsevne.

Læs også: Logistikkompagniet får millioner fra social kapitalfond

Logistikkompagniet gør også en stor indsats for unge, der ofte mangler boglige og sociale kompetencer, ved altid at have udvalgte unge i særligt tilrettelagte EGU-forløb. Derudover har virksomheden taget initiativ til Flexicu, der er en udlejningsportal, hvor virksomheder kan udlåne medarbejdere til andre.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere