15.10.2020  |  Lager & distribution

Coop investerer i en af verdens største automatiseringsløsninger med den nyeste teknologi og fokus på miljøet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Coop har valgt SSI SCHÄFER som hovedleverandør af sin interne logistik. Denne gang lyder ordren på levering af en banebrydende, energieffektiv og højt automatiseret logistikløsning til det nye 77.000 kvm store distributionscenter i Eskilstuna, Sverige.

Coops nye distributionscenter, som er strategisk placeret centralt i Sverige, vil håndtere distributionen af varer til Coops mere end 800 detailbutikker i hele landet. Hovedparten af flowet vil være håndteret af to højt automatiserede robotstyrede kasseplukkesystemer til ferskvarer og tørvarer. Resultatet vil være et bæredygtigt og særdeles effektivt lager med et vareflow på flere end 600.000 enheder dagligt.

SSI SCHÄFER tacklede denne udfordring med sin 3D-MATRIX Solution®, et unikt modulopbygget koncept, der gør Coop i stand til at opfylde sit mål om fleksibilitet og effektivitet og samtidig producere paller, der er tilpassede til butikslevering. Dette er muligt takket være SSI SCHÄFERS prisbelønnede og højdynamiske shuttlesystem, der forsynet både det robotstyrede kasseplukkesystem og plukkearbejdspladserne med varer i en programmérbar sekvensering. Sammen med den omfattende integration af robotter forbedrer Coop hele sin leveringskæde fra distributionscentret til transporten og hele vejen til butikkerne og kundernes middagsborde.

Som en af Sveriges førende detailhandelsvirksomheder, der hovedsageligt benytter jernbanetransport og som er vinder af ”Sveriges mest bæredygtige detailhandelsvirksomhed”, bliver Coops nye distributionscenter integreret direkte i det svenske jernbanenet - hvilket medfører færre vejtransporter og et lavere CO2-aftryk for Coop. Som en førende global leverandør af materialehåndteringssystemer er SSI SCHÄFER den ideelle partner for virksomheder, der stræber efter økonomisk rentable og fremtidsorienterede bæredygtige mål. SSI SCHÄFERS bæredygtige tilgang, som virksomheden også udtrykker som medlem af “50 Sustainability and Climate Leaders“ initiativet, har været endnu et vigtigt kriterium for at Coop har valgt SSI SCHÄFER som langsigtet parter i dette innovative projekt.

For at sikre vedligeholdelsen af en af de største automatiseringsløsninger i verden, har SSI SCHÄFER og en anden partner arbejdet sammen med det svenske uddannelsessystem om at udvikle et 2-årigt uddannelsesforløb i robotteknologi og automatiseringsteknik. SSI SCHÄFER er en af en række virksomheder, der har forpligtet sig til at tage mod praktikanter og holde forelæsninger om programmet for dem.

Det nye, innovative logistikcenter forventes at være i fuld drift i andet halvår af 2024.

SSI SCHÄFER-gruppen – Virksomheden

SSI SCHÄFER-gruppen er verdens førende totalleverandør og producent af systemer og løsninger til lager og intern logistik. SSI SCHÄFER har hovedkontor i Neunkirchen i Tyskland, og har på verdensplan mere end 10.500 medarbejdere fordelt på mere end 70 salgsselskaber. På seks kontinenter udvikler og implementerer SSI SCHÄFER i dag koncepter og løsninger i forskellige brancher. På den måde skaber de fremtidens interne logistik.

SSI SCHÄFER designer, udvikler og producerer lagerløsninger og løsninger til den industrielle sektor. Virksomhedens portefølje omfatter manuelle og automatiserede lagringsløsninger, conveyorsystemer, plukke- og sorteringsløsninger samt teknologier til affaldshåndtering og genanvendelige materialer. SSI SCHÄFER er nu også en førende leverandør af modulopbyggede koncepter, som kan integreres optimalt i allerede eksisterende systemer og software, der opdateres regelmæssigt, til interne materialeflow. De mere end 1.000 topuddannede IT-specialister fordelt rundt omkring i hele verden udvikler højtydende applikationer og giver kunderne detaljeret rådgivning om den intelligente kombination af software og intralogistisk udstyr. SSI SCHÄFER tilbyder flere softwareløsninger, blandt andet den egenudviklede standardlogistiksoftware WAMAS®, der forbinder alle interne logistiske komponenter til ét intelligent system og SAP-løsningerne SAP Extended Warehouse Management (EWM). Løsningerne fra SSI SCHÄFER øger produktiviteten og effektiviteten i kundernes virksomheder – ikke mindst med den meget nøjagtige overvågning, transparens og analyse af performanceparametre for proaktiv intralogistisk håndtering.

SSI SCHÄFER tilbyder ligeledes meget avancerede nøglefærdige systemer. Som international aktør kan virksomheden levere komplette løsninger til alle fire verdenshjørner. Den store portefølje omfatter design, planlægning, rådgivning og kundespecifik eftersalgsservice og vedligeholdelse.

Partner for bæredygtig og økonomisk materialehåndtering

Den 26. august 2020 tilsluttede SSI SCHÄFER sig til "50 Sustainability and Climate Leaders -initiativet for at gøre sin indflydelse gældende i arbejdet med at finde bæredygtige, økonomiske og fremtidssikre løsninger til komplekse materialeflow. #ThinkTomorrow. Bæredygtighed bliver et stadigt mere grundlæggende element i fremtidssikre, klimarobuste virksomheder. Som en førende global leverandør af materialehåndteringssystemer er SSI SCHÄFER den ideelle partner for virksomheder, der stræber efter økonomisk rentable og fremtidsorienterede bæredygtige mål. 

Mere fra SSI SCHÄFER

SSI SCHÄFER

https://www.ssi-schaefer.com/da-dk

SSI SCHÄFER designer, udvikler og producerer løsninger til lagerbygninger, distributionscentre, fabrikker, værksteder samt kontorer. Virksomhedens portefølje omfatter manuelle og automatiserede løsninger til lagring, pluk og sortering, løsninger inden for conveyorsystemer, samt teknologier til affaldshåndtering. Samtidig er SSI SCHÄFER også e…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere