02.01.2008  |  IT

Central håndtering giver effektivitet og sikkerhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lavpris-byggemarkedskæden jem & fix har implementeret en håndterminalløsning, der styres og vedligeholdes centralt. Det har givet en høj sikkerhed og lagerstyring, der er mere effek­tiv over hele spekteret.

“Effektiv lagerstyring er et vigtigt konkurrenceparameter, når man som lav-prisvarehus skal holde udgifterne nede. Og effektiv lagerstyring er for os blandt andet, at vi fra centralt hold kan styre, spore, vedli­geholde og opdatere alle de håndterminaler vi har fordelt i vores varehuse i Danmark og Sverige”, siger Kim Bakholdt, IT-chef i lavpris-byggemarkedskæden jem & fix.

Byggemarkedskæden har siden år 2000 anvendt håndholdte stregkodeterminaler til alle former for varebestilling og varemodta­gelse. Da det sidste år var tid til at opdatere løsningen, var det også naturligt at stille en række nye krav.
“Vi ville have en løsning, der kan styres og vedligeholdes centralt og som har en meget høj sikkerhed. Derudover skal håndtermi­nalerne være gennemtestede og samtidig så robuste, at de kan tåle at blive tabt på gulvet i ny og næ”, siger Kim Bakholdt.

Kravet om øget sikkerhed kommer, ifølge Kim Bakholdt ikke fordi man hos jem & fix ser nogen konkrete trusler, men fordi man af principielle grunde har valgt at låse ”yderdøren” så sikkert som muligt, og således styre hvem der har adgang til virksomhe­dens IT-systemer.
“En central styring og overvågning af det trådløse LAN og de enheder, der er koblet på, giver et hav af fordele, og dette krav vægtede vi højest da vi skulle vælge tekno­logi. Vi har nu anvendt den nye Motorola-løsning i godt et halvt år, og kan på det grundlag konkludere, at vores valg var det rigtige, og at den centrale styring virkelig har gjort livet lettere og vores hardware bedre”, siger han.

En platform til det hele
“Dengang vi for syv år siden skulle vælge terminaler og netværk var Symbol Technologies i praksis de eneste, der kunne levere en løsning, der kunne køre direkte online med et trådløst netværk, og således sende og modtage data i realtid. Billedet er anderledes i dag. Men efter at have set nøje på de som er på markedet, er vi ikke i tvivl om at Motorola Enterprise Mobility Business (tidligere Symbol Technologies), har den løsning som er bedst for os. På sikkerheds­området er der i mine øjne ikke den store forskel mellem de forskellige udbydere. Men inden for den centrale styring er de et godt stykke foran konkurrenterne, og det er de også når det drejer sig om gennemtestede og robuste håndterminaler. Motorola har i mine øjne den bedste infrastruktur og den bedste synergi imellem netværk og termi­nal”, siger Kim Bakholdt.

300 terminaler

jem & fix har indtil fået videre 300 terminaler af typen MC3090 og en platform, hvorfra netværket overvåges og hvorfra man kan skubbe alle former for opdateringer og konfigureringer direkte ud til de enkelte terminaler.
Alt styres og overvåges fra hovedkontoret i Vejle, og hvis man ønsker det, kan man herfra overtage skærmen på de enkelte terminaler.

“Den centrale styring giver os et hav af fordele, og sparer os for oceaner af tid. Blandt andet har vi oplevet det som et stort plus, at vi så nemt kan konfigurere de forskellige profiler, der skal kobles på netværket. Og fordi vi nu så enkelt kan installere de softwareopdateringer, der kommer 3-4 gange om året, så gør vi det – og det har medført et generelt løft af kvaliteten og funktionaliteten på hele løsningen”, siger Kim Bakholdt.

Brugerne bestemte
Om terminalerne skulle være i den simple eller mere sofistikerede ende af skalaen lod man brugerne bestemme. jem & fix har tre såkaldt “testbutikker”, der altid afprøver og vælger nye teknologier og metoder. Disse butikker fik alle udleveret fire forskellige terminaltyper, som de skulle anvende i praksis og derudfra bestemme hvilken, der løste opgaven bedst.

“Vores brugere er en blandet skare af per­soner, hvoraf nogen synes at IT er meget svært og nogen synes det modsatte. Løsningen afspejler denne blanding, idet det blev den moderat avancerede MC3090, der blev valgt”, siger Kim Bakholdt.

Der er flyttet lidt på knapperne i forhold til de gamle terminaler, men det vil ikke tage mere end et par dage at vende sig til lød konklusionen. Opdateringen har derfor ingen ny træning eller oplæring krævet.

IP-telefon-terminal?
jem & fix har valgt 1:1 konvertering i forhold til den gamle løsning og har altså endnu ikke taget ny funktionalitet i brug. Men lige nu overvejes blandt andet hvorvidt man skal anvende terminalerne som IP-telefoner.
“Vi har anvendt IP-telefoni i en årrække nu, og umiddelbart lyder det som en god idé at slippe for at rende rundt med en IP-telefon i den ene lomme og en terminal i den anden. Terminalerne er forberedt til IP-tele­foni, men nu må vi se hvad vores testbutik­ker siger, når konceptet er blevet afprøvet i praksis”, siger Kim Bakholdt. - TBH

Tags:

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere