02.05.2018  |  Branchenyt

Bliv bedre til at formidle forsikringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Arbejder du med at formidle forsikringer i forbindelse med godstransport? Er dit svar Ja, er der god grund til at deltage på Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj 2018 i Vejle. Forsikringer er nemlig det ene af de to temaer.

Den 1. oktober 2018 kommer der nye regler om forsikringsformidling. Formidler du som speditør forsikringer i forbindelse med godstransporter, er der derfor al mulig grund til at deltage på Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj i Vejle. 

Her får du nemlig klar besked om de nye regler og om hvordan din virksomhed forbereder sig bedst muligt frem til skæringsdatoen 1. oktober.

Advokatfuldmægtig Søren Nicolay Edsen Johansen fra Danske Speditører fortæller, at han ofte bliver kontaktet af medarbejdere i speditionsvirksomheder, der ikke har det fulde og forkromede overblik over, hvilke regler, de skal kende til for at undgå en ubehagelig opringning fra Finanstilsynet.

- Lad mig indrømme med det samme, at forsikringsformidling i forbindelse med godstransport er en vanskelig størrelse. Med de nye regler fra 1. oktober 2018 håber jeg, at det bliver nemmere at begå sig på en rationel og hensigtsmæssig måde. Men som med alle nye regler, der træder i kraft på en bestemt dato, gælder der også på dette område, at der skal ydes en indsats for at sætte sig ind i nyskabelserne. Det gælder både de nye bestemmelser og de nye procedurer, der skal følges. På længere sigt bliver det mere enkelt og ligetil, men på kort sigt handler det om at finde læsebrillerne frem og tilegne sig det nye stof, siger Søren Nicolay Edsen Johansen.

Søren Nicolay Edsen Johansen fortæller, at mødedeltagerne ikke skal nøjes med gode råd fra advokaterne i Danske Speditører, men at Danske Speditører også har allieret sig med Bjarne Dyrberg, der er uddannelsespolitisk chef i Forsikringsakademiet og en stærk kapacitet på området.

- Med Bjarne Dyrberg på podiet på Hotel Munkebjerg i Vejle får deltagerne valuta for pengene, når det handler om de helt grundlæggende spørgsmål om, hvordan virksomhederne kan forberede sig på de nye regler. Det nye er bl.a., at der fremover stilles skærpede krav til de ansattes faglige viden på forsikringsområdet. Nogle virksomheder skal sikre sig, at deres medarbejderne har bestået en prøve godkendt af Finanstilsynet. Andre virksomheder skal blot sikre sig, at der er udpeget en forsikringsansvarlig og at virksomheden er i compliance med de skærpede informationskrav og god-skik-reglerne.

Deltagerne vil også få overblik over forskellen på de gamle og nye regler. Hvad skal speditørerne gøre for at være helt fremme i skoene og samtidig overholde de nye regler til punkt og prikke? Det er bare to af de spørgsmål, som deltagerne får præcis og handlingsorienteret information om fra en af branchens virkelige kapaciteter.

Du kan læse mere om konferencen her, hvor du også kan tilmelde dig.

Fakta: Det andet tema på Transportjuridisk mødedag torsdag den 31. maj 2018

Digitalisering af transportdokumenter anno 2018. Hør om praktiske erfaringer med E-fragtbreve fra praktikere inden for vej-, sø- og lufttransport og mød lektor Anders Mølmann fra Københavns Universitet, der stiller og besvarer spørgsmålet: Er transportretten klar til digitale fragtbreve og konnossementer?”

Mere fra Danske Speditører

Danske Speditører

http://www.dasp.dk/

Danske Speditører er brancheorganisation for en lang række medlemsvirksomheder, som planlægger og handler med transport- og logistikydelser som bindeled mellem handels- og fremstillingssektoren og transportindustrien.Medlemsvirksomhederne har mere end 8.000 ansatte. Foreningen er opdelt i 8 lokalforeninger. Foreningens sekretariat er beliggende i Børsbygningen ved Christiansborg i København.Danske…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere