21.01.2014  |  Produktion

Amerikansk produktion fuld af optimisme

Der er forventninger om, at 2014 bliver et positivt år for de amerikanske produktionsvirksomheder. Investeringer forudsiges at blive fordoblet i forhold til sidste år.

I år bliver et godt år for produktions-virksomhederne på den anden side af Atlanten.

Læs også: USA: Eksperter forventer høj vækst i 3PL

Nye tal fra IHS Global Insight forudsiger en stigning i investeringer på syv procent i 2014 for amerikansk produktion. Sidste år steg investeringerne med tre en halv procent. Det skriver The Wall Street Journal.

Den positive udsigt begrundes blandt andet med lave omkostninger til lønninger og energi, som giver overskud i virksomhedernes budget og plads til nye investeringer.

”Jeg tror, forretningsfolkene er tillidsfulde på den lange bane”, siger Daniel Meckstroth, cheføkonom i Manufacturers Alliance for Productivity and Innovation, til Wall Street Journal.

Flere job i produktionen
Siden 2010 er antallet af job i den amerikanske produktion steget med fem procent, og cirka 12 millioner er nu beskæftiget i sektoren. Niveauet er dog stadig 13 procent lavere end niveauet i 2007, lige før krisen ramte.

Det er specielt i sydstaterne, at investeringerne bliver foretaget. Wall Street Journal nævner flyfabrikanten Airbus, der åbner en ny produktionsfacilitet i Alabama. I North Carolina investerer det kinesiske tekstilfirma Keer Group 218 millioner dollars i en ny fabrik.

Læs også: E-handel i USA stiger med 14,6 procent

Trods den positiv forventning til nye investeringer står amerikansk produktion dog stadig over for en række udfordringer, som omfatter problemer med infrastruktur, uddannelse og udsigten til højere skatter. 

- TK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere