02.08.2016  |  Lager & distribution

Amazon udvider logistikaktiviteterne

Det amerikanske e-handelsfirma Amazon investerer fortsat tungt i ordrehåndtering og logistik. Estimatet lyder, at virksomheden til september vil have udvidet med i alt 21 globale fulfillmentcentre alene i 2016.

Hos Amazon står tingene langt fra stille, når det kommer til logistik og ordrestyring. Internetmarkedspladsen, som har hovedsæde i Seattle, USA, ekspanderer kraftigt på området med det formål at kunne imødekomme kravene om hurtig levering.

Læs også: Amazon på vej mod udvidet dronetest i Storbritannien

I andet kvartal af 2016 brugte Amazon 3,88 milliarder dollar (godt 25 mia. kr.) på lager- og logistikløsninger, hvilket er 35 procent højere end tallet for samme periode i 2015. De massive investeringer på logistikområdet betyder således, at Amazon kan holde avancen på et lavt niveau i forhold til andre store detailhandlere, skriver ABC News.

Flere centre og nye muligheder
For Amazon medfører logistikinvesteringerne nye initiativer og åbningen af flere logistikcentre – sidstnævnte tæller i alt 123 på verdensplan, og tallet er stigende. Det er nemlig planen, at Amazon i slutningen af september i år vil have åbnet yderligere 21 globale fulfillmentcentre alene i 2016.

Derudover har firmaet bl.a. søsat Amazon Web Service og igangsat produktionen af tv-udsendelser og film. I Storbritannien tester Amazon endvidere droner til levering af pakker, og målet er at kunne klare en pakkeleverance på under 30 minutter.

Læs også: Amazons en-times levering skaber bekymring i Paris

Amazon kom ud af andet kvartal af 2016 med en nettoindtægt på $857 mio. (ca. 5,7 mia. kr.), og virksomhedens forventning er, at tallet for tredje kvartal vil være endnu højere.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere