26.03.2015  |  Branchenyt

Amazon kan starte dronetests

Amazon's kan nu gå videre med tests af droner til levering, efter den amerikanske luftfartstyrelse har godkendt kommerciel droneflyvning.

Den amerikanske e-handelskoncern Amazon.com, har netop fået godkendt droner til kommercielle formål af den amerikanske luftfartsstyrelse, Federal Aviation Administration (FAA). Det skriver branchemediet IT Worlds, hvorfor Amazon nu kan gå videre med tests af leveringsdroner. 

Læs også: Amazon satser på 3D-printende varebiler

Jeff Bezos, stifter og ejer af Amazon, lancerede ideen om pakker leveret af droner under et interview i 2013, og virksomheden har de seneste år ventet på FAA’s beslutning. Nu er de efter afgørelsen kommet et skridt nærmere realiseringen af pakker, der flyver direkte til kundernes dørtærskel.

Ingen droner lige nu
Alligevel vil der formentlig gå lang tid, før dronerne går i luften. For Amazon skal gennem mange tests og designe droner til at flyve i beboede områder og undgå lygtepæle, træer og bygninger. I den forbindelse har FAA også sat en række krav til Amazons brug af droner. 

Blandt andet kræver FAA, at dronerne flyver i 500 meters højde med omkring 160 km i timen. Dronen må derudover ikke nærme sig andre end de handlende parter. 

Læs også: Alibaba udfordrer Amazon på det amerikanske marked

Udover droner, har Amazon også eksperimenteret med en 3D-printende varevogn, der skal printe kundernes bestillinger. Alt sammen i kampen om hurtige leveringstider og sparede penge på dyr lagerplads i storbyer.  

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere