02.06.2015  |  Planlægning

GPS-løsning sikrer fly til tiden

Transportvirksomheden AB Copenhagen skal sørge for, at flypersonalet er i lufthavnen til tiden. Derfor har de investeret i en GPS-løsning fra TomTom.

Hos transportvirksomheden AB Copenhagen er det nødvendigt at være ekstra punktlig. For med mange daglige ture til Københavns Lufthavn med flypersonale, der skal flyve til tiden, er det en stor fordel at kunne styre udenom forsinkelser og trafikpropper. 

”Trafikpropper kostede os ofte dyrebare minutter og kunne i værste fald være skyld i, at et fly blev forhindret i at lette til tiden. Flyene bliver nemlig tildelt en afgangstid, som skal overholdes. Hvis det ikke sker, kan der gå op til halvanden time, før der bliver en ledig plads i luftrummet. Desuden kan vi risikere at få en bøde”, siger driftsleder Stig Ferslev fra AB Copenhagen.

Læs også: Tre trin til mere grøn transport

Derfor har Vallensbæk-virksomheden installeret TomTom GPS-enheden Link Box 510 samt PRO 7150 navigations-chauffør-moduler i sine biler. Enhederne er integreret med ruteplanlægnings-værktøjet Webtour og virksomhedens bookingsystem.

Med udstyret kan AB Copenhagen fra hovedkontoret holde styr på, hvor langt chaufførerne er. Der laves en ordre i bookingsystemet, og når chaufføren starter og afslutter turen, sendes der besked tilbage til Webtour.

”Vi ved altid, hvor chaufførerne befinder sig, og vi kan hurtigt lave om på chaufførernes ture, hvis der sker noget uforudset. Det er også et stort plus for os, at vi kan sende push til chaufførerne, hvis vi skal give en hurtig besked”, siger Stig Ferslev.

Læs også: Terma indgår stor aftale med Boeing

TomToms GPS har desuden funktionen ’Live Traffic’, der giver et opdateret billede af, hvilken vej der er den hurtigste baseret på trafikbilledet lige nu. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere