16.11.2017  |  IT

3 ud af 4 virksomhedsledere satser på IoT

Internet of Things (IoT) fortsætter med at være et attraktivt område for mange virksomheder, ikke mindst inden for B2B, vurderer ny rapport.

Interessen for IoT er stadig støt stigende, og B2B er en stor medfaktor til dette. Det fremgår af den nye IoT-rapport fra Verizon Enterprise Solutions, ”The State of the IoT Market: Our 2017 Report”.

Alene i produktionsvirksomhederne voksede antallet af IoT-installationer med 84 procent fra 2016 til 2017, mens væksten inden for energiområdet var på 41 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Samtidig afspejles væksten og interessen også i, at 73 procent af virksomhedslederne aktivt undersøger eller allerede er i gang med at implementere IoT-projekter.

Læs også: Din virksomhed er på vej til at blive en data-virksomhed

Allerede nu skønnes der at være over 8.400 milliarder IoT-enheder i anvendelse, og forventningerne til IoT-markedet er stadig høje. Således forventes markedet at vokse med 35 procent årligt frem til 2020 – det svarer til en værdi på 1,16 milliarder dollars (7,3 mia. kr.).

Flere eksempler på anvendelse af IoT
I rapporten er der også flere eksempler på, hvordan IoT konkret kan anvendes. Et af dem er droner, der gør det muligt for entreprenørvirksomheder som Hensel og Phelps at udføre vedligeholdelse og inspektioner uden at skulle udsende medarbejdere.

Et andet er IoT-baseret Track and Trace-teknologi, der kan hjælpe farmaceutiske virksomheder som Aegerion Pharmaceuticals med at afsløre kopivarer og med at opfylde myndighedskrav:

”Gennem det seneste år har virksomheder i mange brancher – bl.a. inden for energisektoren, sundhedsområdet, byggebranchen, offentlige institutioner m.fl. – implementeret IoT-teknologi for at styrke effektiviteten og øge indtjeningen”, siger Mark Bartolemeo, VP for IoT Connected Solutions hos Verizon, og fortsætter:

”I 2017 har de teknologiske fremskridt og udviklingen inden for standarder i kombination med ændrede forbrugsmønstre og reducerede omkostninger gjort IoT attraktivt for mange virksomheder, og mange flere vil fremover bruge IoT til at drive den økonomiske vækst”.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere