26.06.2015  |  Lager & distribution

Øget godsomsætning i de store danske havne

Godsomsætningen er steget med fire procent i de større danske havne, viser tal fra Danmarks Statistik. Stigningen skyldes primært håndteringen af mineralske olieprodukter, landbrugsprodukter og fast bulk.

Der er fremgang i godsomsætningen i de større danske havne. Fra 1. kvartal 2014 til 1. kvartal 2015 er godsomsætningen steget med fire procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også: Aalborg Havn åbner igen for godstransport

Stigning i godsomsætningen gør sig gældende for de fleste godstyper, men den største fremgang ses på landbrugsprodukter med en stigning på 152 procent. De mineralske olieprodukter udgør en stigning på 23 procent, fast bulk på 15 procent og stykgods på ti procent. Omvendt kan der spores et fald i kul på 17,2 procent og et fald i råolie på otte procent.

I 2014 oplevede de større havne ligeledes en fremgang, dengang var stigningen på fem procent fra 2013 til 2014. Og det glæder Gitte Lillelund Bech, direktør for Danske Havne, at trenden fortsætter, men optimismen er ikke uden forbehold.

Læs også: Godsbaneterminal skal gøre Hirtshals Havn til logistisk knudepunkt

”Samtidig skal vi huske på, at selvom godstallene er steget fra 2014 til 2015, var godsomsætningen i 2014 for de større havne relativt set lav sammenlignet med perioden 2010-2014. Vi kan være forsigtigt optimistiske over godsfremgangen og optimistiske over, at værdien af gods, der losses, er stigende”, siger direktøren.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere