20.12.2013

Årets 10 mest læste på www.scm.dk

Indhold fra partner Hvad er dette?

Redaktionen har samlet de ti mest populære historier på scm.dk i 2013 og ønsker samtidig alle vores læsere en god jul og et godt nytår. På gensyn den 2. januar 2014.

Tophistorier i 2013:
1.
Wilsons formel kan forhindre store pengetab
Wilsons Formel er i dag placeret på museum. Men formlen kan faktisk afsløre, at mange moderne virksomheder taber store penge på bestemte varegrupper. Årsagen er, at virksomheder fokuserer for meget på lageromkostninger og overser, at det også koster penge at bestille og modtage varer.

2. ECCO satser på hurtigere time to market
ECCO har historisk set altid været en stærk produktionsvirksomhed, men den globale skovirksomhed er inde i en kraftig udvikling mod også at styrke den markedsvendte del af forsyningskæden. Ambitionen er at blive hurtigere til at reagere på markedsbevægelser. VP Johs M. Knudsen fra ECCO vil på Den Danske Logistikkonference 27. oktober fortælle mere om, hvordan ECCO vil opnå det mål.

3. Ny dansk lagerautomat vil erobre verdensmarkedet
Der er ikke sket synderlig udvikling af lagerautomater de sidste 15 år. Dansk producent lancerer nu en ny teknologi, der i løbet af få år skal være blandt de største på verdensmarkedet og omsætte for 300-500 millioner kroner.

4. Gule hatte og ny tankegang revolutionerer Widex’ supply chain
Høreapparatsproducenten Widex har opnået markante resultater i virksomhedens supply chain ved at tage kundehatten på og ændre organisationens tankesæt.

5. ABC-analyse er et tveægget sværd
Finanskrisen har lært virksomheder at være langt mere kræsen med, hvilke varer de skal lagerføre, og hvilke de ikke skal lagerføre. Men de fleste kan med fordel omklassificere varerne oftere. Der sker nemlig hurtige markedsskift, og det er en stor fordel, hvis vareklassificeringen hele tiden afspejler den aktuelle markedssituation. Det mener adjunkt ved Aalborg Universitets Center for Logistik, Peter Nielsen

6. Royal Copenhagen minimerer underskuddet
Forbedringer i Royal Copenhagens supply chain har haft afgørende betydning for, at et massivt underskud i 2009 er barberet kraftigt ned.

7. Årets bedste SCM-afhandling er fundet
DB Schenker-prisen for den bedste cand.merc. SCM-afhandling i 2013 gik til Pedro Maestrelli.

8. Toms høster store gevinster ved at samle ingrediensindkøb
Hos Toms Gruppen A/S har man opnået betydelige besparelser på mandetimer og budgetter ved at samle indkøbet af 50 ingredienser hos én leverandør. Samtidig kan koncernindkøbsfunktionen nu fokusere på strategiske råvarer.

9. Sådan ser forsyningskæden ud anno 2021
En tænketank initieret af Post Danmark Logistik A/S har i 12 måneder arbejdet intenst på at kortlægge bud på, hvordan danske virksomheders forsyningskæde vil se ud i 2021. Resultatet er en hårdtslående vision og fire hæsblæsende scenarier.

10. SCM-profilen: Logistik spiller en nøglerolle i COOP’s 2015-strategi
Frem mod 2015 skal COOP fastholde omkostningsniveauet i logistikken og dermed yde et væsentligt bidrag til bedre indtjening og konkurrenceevne i forretningen, siger COOP’s logistikdirektør Inge Fogelberg Christiansen.

- JDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere