Annonce

Opret nyhed

Virgin Hyperloop One har senest testet det magnetiske og elektriske transportsystem i det næsten lufttomme testrør ’DevLoop’. Røret er 500 meter langt og 3,3 meter i diameter. Foto: Virgin Hyperloop One

Virgin Group investerer i Hyperloops højhastighedstransport

Hyperloop One og Virgin Group smelter sammen i selskabet Virgin Hyperloop One, hvis vision er at muliggøre højhastighedstransport for både passagerer og gods i et næsten lufttomt rør.

PROCESOPTIMERING

I august nåede Hyperloop One en ny milepæl efter en vellykket test af prototypen XP-1, og nu er den amerikanske virksomhed kommet et skridt nærmere realiseringen af dets højhastighedstransportsystem, der bruger magneter og el til at opnå flyvemaskinehastighed i et rør med undertryk.

Virksomheden har nemlig fået en ny investor med på holdet i form af Virgin Group med rigmanden Richard Branson i spidsen. I forbindelse med investeringen har de to virksomheder besluttet at ændre transportudviklerens navn til Virgin Hyperloop One.

Læs også: El-lastbiler leverer til Roskilde Rådhus

Virgin Hyperloop Ones teknologi er stadig i et tidligt stadie. I seneste test kørte det toglignende transportmiddel 436 meter i testrøret ’DevLoop’, der i alt er 500 meter langt. Tophastigheden nåede op på 310 km/t.

Visionen er, at transportsystemet i fremtiden vil kunne bruges til at transportere passagerer og gods både hurtigere og uden brug af fossile brændstoffer. Læs mere om Virgin Hyperloop One her.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce