Transparens

Branchenyt

Reducér risici ved tilbagekald af fødevarer

Vi har samlet svarene på nogle af de spørgsmål, som vores brancheeksperter ofte får om tilbagekald. Der er nemlig en række ting I kan gøre for at så vidt muligt at undgå tilbagekald – eller håndtere dem effektivt, hvis uheldet alligevel er ude.

Indhold fra partner

IT

Blockchain på vej ind i logistikken

Walmart og UPS er to af de aktører, der er ved at integrere blockchain-teknologien i den daglige drift. Sporbarhed og transparens er to af de store fordele.

Sourcing

Kursskifte: Bestseller offentliggør leverandører i 2017

Efter at have mødt en del kritik for manglende prioritering af gennemsigtighed i deres supply chain, har man hos Bestseller besluttet sig for at åbne sine leverandørlister.

Strategi & ledelse

Mange veje til den ansvarlige forsyningskæde

Store virksomheder med tusindvis af leverandører bruger store mængder ressourcer på at fremme bæredygtighed og ansvarlighed i deres forsyningskæder. Det er der adskillige metoder til.

Sourcing

Coca-Cola-flasketapperi øger transparensen i supply chain

Cola-Cola HBC har indgået et partnerskab med it-platformudbyderen Sedex for at styrke gennemsigtigheden i sin supply chain.

Indhold fra partner

Sourcing

McDonald’s åbner sin forsyningskæde

Via en smartphone-app kan australske McDonald’s kunder få information om leverandørerne til deres Big Mac.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Bridgestone klar med ny bæredygtig supply chain-strategi

Menneskerettigheder, miljøhensyn, ansvarlige indkøb og produktkvalitet skal gå hånd i hånd i dækproducenten Bridgestones nye strategi for bæredygtighed i forsyningskæden.

Sourcing

Bestseller: Danwatch-kritik er enkeltstående tilfælde

En ny undersøgelse fra Danwatch retter kritik mod bl.a. Bestseller for massebesvimelser og ”slavelignende forhold” i selskabets produktionskæde i Cambodia. Den danske modekoncern kalder kritikken for smal og slår fast, at man kan stå inde for fabrikkerne – selvom ”vi altid kan gøre det bedre”.

Produktion

Rapport: Der mangler stadig transparens i tøjindustrien

Trods stigende bevågenhed og klare fremskridt på området, så mangler der stadig gennemsigtighed i forsyningskæderne hos en lang række tøjbrands, fastslår ny rapport. Danske Bestseller får kritik.

Strategi & ledelse

Indspark: Fra faldende indtjening til vækstmotor med supply chain control tower

IT

Transparens i supply chain er højt på agendaen

Synlighed i supply chain rangerer højt på virksomheders forbedringsdagsorden, viser Aberdeen-undersøgelse.

Indhold fra partner

IT

Styr på stamdata skaber transparens, optimering og samarbejde i DSV

DSV har siden 2008 fokuseret på master data management. I første omgang var motivet lynhurtig integration af opkøbte virksomheder. Men det har grebet om sig til også at drive transparens, procesoptimering, standardisering af arbejdsgange, risikostyring og bedre samarbejde med leverandører og kunder.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere