Annonce

Opret nyhed

Bliver forsøget med at genindføre bomuld som en afgrøde i Haiti vellykket, vil amerikanske Timberland købe op til en tredjedel af de haitiske landmænds årlige globale bomuldstilførsel. Arkivfoto.

Timberland vil skabe ny bomuldsforsyningskæde i Haiti

I et samarbejde med Smallholder Farmers Alliance vil den amerikanske virksomhed Timberland forsøge at genindføre bomuld som en af de største afgrøder i Haiti.

PROCESOPTIMERING

For nylig kunne beklædningsvirksomheden Timberland meddele, at man i et samarbejde med Smallholder Farmers Alliance (SFA) vil forsøge at skabe en ny bomuldsforsyningskæde ved at genindføre bomuld som afgrøde i Haiti.

Læs også: Bæredygtig bomuld i bund

I selskab med SFA og Haitis handels- og industriminister kunne Timberland ved en ceremoni i august plante det første bomuldsfrø for at markere deres nye initiativ.

Forsøget med igen at dyrke bomuld som en afgrøde i Haiti strækker sig over en femårig periode, og hvis det viser sig at blive vellykket, har Timberland forpligtet sig til at købe op til en tredjedel af de haitiske landmænds årlige bomuldshøst.

Tidligere har bomuld været Haitis fjerdestørste landsbrugseksport, men produktionen led under manglende finansielle tjenester og teknisk support til småbønder og skovrydning.

Fokus på træning af og støtte til småbønder
Timberland og SFA’s nye initiativ placerer bomuld som en rotationsafgrøde i blandede landbrug, der omfatter grøntsager, korn og husdyr, så landbrugsfordelene i landet strækker sig ud over den enkelte afgrøde.

Derudover har initiativet fokus på træning af og støtte til småbønder, da man hos Timberland mener, at det er vigtigt at give landmændene en bæredygtig og langsigtet løsning, så bomuld ikke forsvinder fra produktion igen.

Timberland og SFA’s bomuldsprogram er udviklet i forbindelse med et vellykket projekt baseret på agerskovbrug i Haiti, som de to organisationer har samarbejdet om i de sidste par år. I programmet deltog frivillige landmænd i et netværk af planteskoler, der producerede op til en million træer hvert år.

Læs også: HP sætter grønne mål for sin forsyningskæde

Til gengæld fik landmændene træning, frø til afgrøde, kimplanter og værktøj til at hjælpe med at øge deres eget udbytte af afgrøderne.

Hos SFA har man planer om i 2018 at kunne introducere andre bomuldssorter i høj kvalitet, der beror sig på lokale forhold og økologisk dyrkning.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce