06.11.2015  |  Strategi & ledelse

Tetra Pak åbner forsyningskæden

Den svenske emballageproducent Tetra Pak vil gøre sin globale forsyningskæde mere gennemsigtig. Det kommer til at involvere mere end 3000 leverandører på verdensplan.

Fra hovedsædet i Lund i Sydsverige har emballagegiganten Tetra Pak sendt besked ud til alle dens vigtigste leverandører om at man forventer, at de fremover vil rapportere om deres etiske gøren og laden. Det sker som led i virksomhedens bestræbelser på at gøre sin verdensomspændende forsyningskæde mere gennemsigtig.

Læs også: Apple vil gøre hele forsyningskæden grøn

En af værktøjerne til det formål er et samarbejde med non-profit organisationen Sedex (Supplier Ethical Data Exchange), som Tetra Pak selv har været medlem af siden 2010. Men nu inddrager man altså også omkring 3000 leverandører, der bidrager med alt fra komponenter og reservedele til logistik og transport.

”Som en global virksomhed med et stort antal leverandører anerkender vi den vigtige rolle vi spiller, i forhold til at sikre god virksomhedsførelse og ansvarlig sourcing. Ved at trække vores leverandører med op på Sedex-platformen kan vi sikre, at der bliver holdt øje med både dem og os, og at vi bliver drevet mod højere standarder i vores globale forsyningskæde,” siger Executive Vice President for Supply Chain Operations i Tetra Pak, Sam Strömersten, i en pressemeddelelse.

”Når leverandørerne selv deler deres etiske procedurer via Sedex, så kan vi spare en masse kontrolbesøg, hvilket gør, at vi alle sammen kan bruge vores kræfter på forbedringer i stedet for,” tilføjer han, og understreger samtidig, at leverandørerne har reageret positivt på det nye tiltag.

Tetra Pak har indrapporteret data til Sedex om arbejdsforhold, sundhed og sikkerhed, forretningsetik og miljøpåvirkninger fra sine produktionsfaciliteter de sidste fem år, ligesom man har samarbejdet om at oplære medarbejdere om strategien på over 60 lokaliteter verden over.

Læs også: McDonald's lover at stoppe skovrydning i hele sin forsyningskæde

”Vi er alle bevidste om, at ansvarlig sourcing er vigtigere end nogensinde i industrien, i takt med at vi møder flere og flere krav fra kunder, forbrugere, samfundet og politisk hold i forhold til ansvarlighed og gennemsigtighed på områder som menneskerettigheder, arbejdspraksis, miljø og anti-korruption,” siger Sam Strömersten

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere