23.04.2014

Materialehåndtering

Teknologier og løsninger inden for materialehåndtering kan bidrage til lavere omkostninger, højere kvalitet, mere fleksibilitet, hurtigere reaktionsevne, mindre lagerbinding og bedre arbejdsmiljø på lageret og i det fysiske vareflow. Lager og distribution af varer spiller i mange virksomheder en nøglerolle for forretningsmodellen, men vareflowet binder også rigtig mange omkostninger. Det er derfor vitalt at indføre de rigtige løsninger til materialehåndtering i forsyningskæden.

Læs artiklerne her:

Fremtidstendenser for materialehåndtering
Læs bud fra seks leverandører på, hvilke materialehåndteringsudfordringer danske lagerchefer vil støde på de næste tre år. De er alle enige om, at e-handel vil udfordre big time, og at fleksibilitet bliver konge. 

Avancerede robotter pakker Nettos frugt og grønt
Netto har formået at automatisere 80 procent af frugt og grønt-pakningen ved hjælp af nyudviklet robotteknologi.

Sygehus indfører 20 meter høje lagerautomater
Vejle Sygehus har samlet alle sterilcentralens depoter i to lagerautomater, som opfylder alle krav til temperatur, renlighed, ergonomi og effektive arbejdsgange.

SSI Schäfer verdens førende for ottende gang
Det amerikanske tidsskrift Modern Materials Handling har netop udgivet sin årlige oversigt over verdens førende leverandører inden for materialehåndtering. Oversigten viser, at de førende leverandører har bevaret deres position, selvom de resterende på listen ligeledes øger deres omsætning.

E-handelsvirksomheder opkøber producenter af materialehåndtering
Tendensen inden for e-handel går mod samme-dags-levering eller levering inden for få timer i de store byer. Analysehus forventer derfor en opkøbsbølge inden for materialehåndtering og logistik i 2013, og førende logistikprofessor undrer sig.

Læs produktnyhederne her:

Tysk bogbranche investerer i logistik
KNV Logistiks nye logistikcenter i Erfurt skal fremover samle driftslogistikken for boggrossisten Koch, Neff & Volckmar GmbH (KNV) og forlaget Koch, Neff & Oetinger GmbH (KNO VA).

Verdens første pallevogn fremstillet af technopolymer
Hans Schourup har udviklet en ny og miljøvenlig pallevogn - "I-ton" - der består af genbrugsvenlige materialer, og hvis lave vægt giver en øget manøvredygtighed, som gør arbejdslivet lettere for operatøren.

Lithium-ion lagertruck består test
En række tests foretaget af Toyota Material Handling Europe (TMHE) bekræfter lithium-ion batteriets kvalitet og påviser holdbarheden og de reelle økonomiske fordele, der kan opnås ved intensiv drift og flerholdsskift.

Opnå automatisk en konstant arbejdshøjde
Nyt positioneringsudstyr fra Logitrans sikrer, at brugeren automatisk opnår den optimale arbejdshøjde, og derved skånes skuldre og ryg.

Dansk plukke- og palleteringssystem til forbrugsvarer
Det danskudviklede plukke-og-palleteringssystem Qubiqa Layer Picker er en patenteret maskine til automatisk opfyldning af paller med forbrugsvarer i forskellig højde, i flere forskellige lag, dobbelte lag og delvist tomme lag.

Nyt lager- og plukkeanlæg fjerner flaskehalse
SSI Schäfer lancerer et nyt automatiseret anlæg, der er opbygget efter et tredimensionelt kube-princip, der åbner op til alle sider og fjerner traditionelle flaskehalse og begrænsninger ved klassiske anlæg.

DHL's europæiske knudepunkt bliver dobbelt så stort
DHL Express’ hub i Leipzig bliver nu udvidet og bliver dobbelt så stort. Det sker for at ruste kurerfirmaet til at imødekomme kundernes vækst i de kommende år. Et nyt sorteringssystem vil forøge kapaciteten med 50 procent.

Modernisering forlænger levetid for AGV’er
Tetra Pak har nu besluttet at opgradere og modernisere det eksisterende AGV-system og derved forlænge levetiden. Det handler mest om at modernisere den software, som styrer AGV’erne eftersom hardware-delen stadig er i god stand.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere