19.11.2012

Fabrik Danmark 2022

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk produktion er under stort pres. De sidste ti år har industrien tabt cirka 100.000 arbejdspladser, og de fleste mener, at tendensen vil fortsætte. Alle er enige om, at det vil skade det danske velfærdssamfund, men det kniber med enigheden, når vi skal indføre tiltag, der skal vende udviklingen. Vi sætter i nedenstående artikler spot på fabrik Danmark anno 2022.

Artiklerne kan læses her:

Fem bud på succes for dansk produktion
Projektet Produktion2025 giver fem bud på, hvordan vi kan fastholde fremstillingssektorens viden og innovationsevne her i landet.

Jobtørke i det private erhvervsliv truer Danmarks velstand
Danmark står på en brændende platform. Siden 2007 er investeringerne i dansk erhvervsliv faldet drastisk, hvilket betyder at Danmark går glip af vækst og arbejdspladser, siger Per Christensen, der er partner i Axcel og bestyrelsesmedlem i Axcelfuture.dk.

Globalisering er ikke kun costs, men også vækst
Globalisering er ren business og åbner for store muligheder for både costs og vækst. Tyngdepunktet i globaliseringen er tippet fra skub til sug – viser en undersøgelse.

VELUX Gruppen fokuserer på flow i forsyningskæden
VELUX Gruppen har med et flow-projekt reduceret gennemløbstid med 60 procent og styrket produktiviteten med foreløbig 5 procent.

Konkurrenceevne kræver unikke kompetencer
Produktionsvirksomheder på dansk grund kan finde nøglen til at bevare konkurrenceevnen ved at udvikle sig inden for de områder, hvor de har unikke kompetencer, mener professor Torben Pedersen fra Institut for Strategi og Globalisering, CBS.

Tags:

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere