Annonce

Opret nyhed

Fra midten af marts til 4. april har Swiss Post, Ticino EOC Hospital Group og droneproducenten Matternet testet droner, der skal levere laboratorieprøver. Partnerne har planer om, at de endelige droner står klar i 2018. Foto: Swiss Post

Swiss Post-drone skal flyve med laboratorieprøver

Fra 2018 vil man kunne opleve droner i luften mellem to schweiziske hospitaler - de skal gøre det hurtigere og mere effektivt at transportere laboratorieprøver.

INDKØB & LEVERANDØRER

I marts måned lancerede Swiss Post, Ticino EOC Hospital Group og droneproducenten Matternet et fælles innovationsprojekt: de vil have droner til at transportere laboratorieprøver mellem to EOC-hospitaler i Lugano i Schweiz.

Undertiden transporteres prøverne ad vej, men med brugen af de nye droner vil man gøre transporten hurtigere og mere effektiv med henblik på at øge udbuddet af sundhedsydelser til patienter.

Læs også: USA tester droner - med dukker

Dronen har allerede fløjet adskillige testture mellem de to hospitaler i Lugano. Foto: Swiss Post

Derfor har man siden marts foretaget omkring 70 uafhængige testflyvninger mellem hospitalerne Ospedale Italiano og Ospedale Civio.

The Federal Office for Civil Aviation har været involveret i projektet fra starten af, hvor de har inspiceret både drone og sikkerhedskomponenter og defineret de juridiske betingelser for flyvningen.

Og siden marts måned har de altså givet Swiss Post og Matternet grønt lys til at foretage testflyvninger frem til den 4. april. Herefter har parterne været i gang med at evaluere projektet, indtil de igen skal foretage test-flyvninger over en måneds tid i løbet af denne sommer.

Flyveklar i 2018
Fra 2018 forventer Swiss Post og Matternet at opfylde alle krav om sikkerhed, funktionalitet og pålidelighed, så der kan ske en regelmæssig brug af droner.

Her vil ansatte på hospitalerne kunne indlæse dronerne selvstændigt med en sikkerhedsboks, hvori laboratorieprøverne er pakket, og tjekke dronen med en smartphone-app.

Derefter vil dronen flyve langs en foruddefineret vej, hvor boksen vil blive modtaget af en anden hospitalsansat.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Den nye drone er specialiseret i transport af lette varer, der vejer op til to kg, og den har en maksimal rækkevidde på 20 kilometer. Derudover flyver den med en gennemsnitshastighed på 36 kilometer i timen.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce