Annonce

Opret nyhed

Kontraktstyring nedprioriteres hos europæiske virksomheder

Processer er ikke tilstrækkelig centraliseret, og mål mangler stadig at blive opfyldt, viser ny undersøgelse fra BearingPoint.

LEDELSE & HR

Kontraktstyring – organisation og processer relateret til kontrakter – er stadig utilstrækkelig i europæiske virksomheder. Det viser en nylig undersøgelse fra konsulentvirksomheden BearingPoint, som har været gennemført hvert fjerde år siden 2002. I undersøgelsen deltog mere end 100 europæiske virksomheder fra mere end 18 forskellige lande, hvoraf 9 % var fra Norden.

Ifølge undersøgelsen anser kun 8 % af virksomhederne kontraktstyring som best practice, og kun 9 % af virksomhederne har centraliseret deres kontraktstyring. Halvdelen af virksomhederne har ingen separat afdeling, der tager sig af kontraktrelaterede opgaver. Samtidig ser virksomhederne et betydeligt behov for forbedringer af nogle af de mest relevante områder indenfor kontraktstyring, såsom rapportering og analysemuligheder (70 %), supporterende IT-redskaber (62 %), adgang til kontrakthistorik og udkast (58 %) eller overvågning af forpligtelser og vilkår (57 %).

”Kontrakter er grundlæggende for alle virksomhedens forretningsområder og har en massiv indflydelse på fremtidige aktiviteter og den finansielle situation i en virksomhed. Men selvom de fleste virksomheder kender vigtigheden af et velfungerende kontraktstyringssystem, er det stadig ikke en højt prioriteret opgave. Kontraktspørgsmål overlades til de enkelte afdelinger eller til medarbejdere placeret rundt omkring i verden, og derved er der ingen gennemsigtighed med de eksisterende kontrakter, regler og standarder i forhold til fremtidige kontrakter,” siger Søren Ohm, Adm. direktør hos BearingPoint i Danmark, der mener, at eftersom virksomheder bliver mere og mere globaliserede, gennemsigtige og funktionelt diversificerede, er det absolut nødvendigt med et fuldstændigt overblik over alle virksomhedens aktiviteter og forpligtelser ved hjælp af vedvarende og effektiv kontraktstyring.

- KGJ

Kommentarer
 • | 25.07.17 Lars K
  Persondataforordningen 2018

  Det er vel kun et spørgsmål om tid, før nedprioriteringen vendes.
  Den nye persondataforordning træder i kræft her i 2018, hvilket betyder mange virksomheder bliver ramt, hvis de ikke har styr på hvordan de opbevare og håndtere data.

  Det er dog en skam, at der ikke er flere virksomheder, der allerede nu anvender kontraktstyring, da det er hamrende effektivt. Det er både tids- & omkostningsbesparende.

  I vores virksomhed anvender vi selv et stykke software fra COMAsystem (https://www.comasystem.dk/), som hjælper os med styring af kontrakter.

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce