Annonce

Opret nyhed

IIoT er den industrielle udgave af IoT og kræver derfor, at virksomhederne og deres forsyningskæder først og fremmest er klar til IoT-teknologien. Men netop her halter mange af virksomhederne bagefter, viser BPI Networks undersøgelse.

Industriens IoT er på vej – men virksomhederne er ikke klar

Virksomhedsledere tror på, at IoT snart vil spille en betydningsfuld rolle i produktioner og forsyningskæder, viser undersøgelse. Alligevel er de ikke klar til den teknologiske transformation.

PROCESOPTIMERING

Mere end halvdelen af de adspurgte topchefer for store, globale virksomheder forventer, at det såkaldte Industrielle Internet of Things (IIoT) i høj grad vil påvirke virksomheders resultater og konkurrenceevne i løbet af de næste tre år. Det viser en undersøgelse fra Business Performance Innovation (BPI) Network.

IIoT er den industrielle udgave af IoT og kræver derfor, at virksomhederne og deres forsyningskæder først og fremmest er klar til IoT-teknologien, skriver mediet Supply Chain Management Reveiw (SCMR). Men netop her halter mange af virksomhederne bagefter, viser undersøgelsen, der baserer sig på besvarelser fra 350 topchefer fra hele verden.

”Virksomhedslederne gør det klart, at IIoT-teknologi snart vil spille en betydningsfuld rolle for virksomheders og industriers resultater”, siger Dave Murray, Thought Leadership-direktør hos BPI Network, til SCMR. Han fortsætter:

”På trods af det svarer færre end to procent af store virksomheder, at de har en klar vision for, hvordan IIoT skal implementeres i fremtiden. Det er modstridende og indikerer, at vi netop nu oplever stilheden før stormen af IoT-transformation”.

Læs også: Bedre IoT-net i Danmark – også til transporten

For at blive klar til IIoT-transformationen kræver det, viser undersøgelsen, at virksomhederne tilegner sig nye kompetencer inden for især teknologi, dataintegration og nytænkning af forretningsmodeller. Mange af de adspurgte ledere svarer dog, at de har store huller inden for disse felter.

Læs den fulde undersøgelse her.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce