05.07.2018  |  Lager & distribution

Dansk whiskyproducent løfter den interne logistik

Det danske whiskybrand Stauning har vokseværk og udvider produktionen kraftigt. Med det nye destilleri er også kommet et øget behov for effektiv intern transport, og her er valgte faldet på en eltruck fra Linde.

Udover et stærkt håndboldhold har Skjern også et andet foretagende, hvor styrke er en central del af konceptet. I byens vestlige udkant, godt på vej ud mod Ringkøbing Fjord, ligger Stauning Whisky, som siden man startede produktionen i 2009 er blevet Danmarks mest kendte producent af den populære spiritus.

Læs også: Top 20 leverandører af gaffeltrucks og løfteudstyr

Faktisk i en grad, som man nu er ved at udvide faciliteterne, hvilket betyder, at Stauning Whisky i løbet af i år vil indvie et nyt destilleri på 4.000 kvadratmeter, hvor målet er at kunne fremstille 900.000 liter whisky om året – mere end en tidobling af den nuværende volumen.

Planerne omfatter også et nyt tapperi og lagerfunktioner på 5.000 kvadratmeter, alt sammen opført i sortmalede bygninger ved siden af den gamle, vestjyske klitgård, som rummer smagerum, administration og de eksisterende lagerlokaler.

I takt med udvidelsesplanerne er behovet for intern logistik også steget. Allerede nu, hvor Stauning Whisky producerer 80.000 liter whisky årligt, skal lastbiler tømmes for råvarer, 200-liters tønder skal stables på specialbyggede paller og efter mange års lagring igen køres til tapning, pakning og forsendelse. Til at flytte rundt på de dyre dråber har Stauning Whisky valgt en renoveret Linde E16 el-truck leveret af N.C. Nielsen.

”Vi fik en god anbefaling i netværket om at vælge Linde. Vi havde brug for en allround gaffeltruck til vores nuværende lager, hvor vi placerer tønderne på specialbyggede paller oven på hinanden og op i fem meters højde. På den måde udnytter vi lageret maksimalt. Vi har valgt en renoveret Linde el-truck med forlængede gafler og sideforskydning, og den støjsvage truck løser opgaven til perfektion”, fortæller Henning Svoldgaard, der er medejer af Stauning Whisky.

Historien om Stauning Whisky er også historien om en innovativ virksomhed, der fra begyndelsen har konstrueret egne opfindelser som eksempelvis gæringstanke, etikette-maskiner og en særlig ’kornvender’, der nænsomt vender og sprayer kornet i lange baner på et gulv. I takt med 2018-udvidelsen opstår der yderligere behov for at effektivisere den interne logistik.

Læs også: Logistikrobot kan overtage truckførerens arbejde

”Vi får en forøget volumen hele vejen gennem produktionsprocessen. Det skaber et stigende behov for at flytte rundt på råvarer, delprodukter og færdigvarer til lagring på tønder. Vi er meget opmærksomme på dette og regner eksempelvis med at skulle investere i specialbygget ’korn-truck’ med skovle, der kan flytte korn i fire store maltgange. Det er gedigent håndværk at fremstille whisky, men der skal også maskiner til, hvor det giver mening”, siger Henning Svoldgaard.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere