Annonce

Opret nyhed

CBS danner en del af rammen om den internationale supply chain-uddannelse, der også sender de studerende til Kina og Canada. Foto: Flickr/malouette

CBS samler tre kontinenter til SCM-studie

Studerende fra Nordamerika og Asien mødes med deres europæiske kolleger, når de starter på CBS’s bacheloruddannelse inden for supply chain management.

SCM STRATEGI

Bachelorprogrammet Global Supply Chain & Logistics Management på Copenhagen Business School (CBS) har igen i år en særdeles international profil. Studiet samler således studerende fra tre kontinenter til undervisning i teori og praksis inden for forsyningskæder, logistik, leverandørsamarbejde og adskillige andre discipliner under SCM-paraplyen.

Læs også: Danske Fragtmænd vil styrke medarbejderne med uddannelse

Fra CBS’s side er tanken, at den internationale forståelse skal gøre de studerende attraktive for erhvervslivet. Derfor byder bachelorprogrammet udover et semester på CBS på et tilsvarende ophold ved The Chinese University of Hong Kong/Shenzhen Campus og et halvt år på The University of British Columbia i Vancouver på den canadiske sydvestkyst.

”Danmark har en stærk international logistisk sektor, som i høj grad vil kunne drage nytte af de studerende, der kommer ud med en solid international erfaring og indsigt. Desuden er Supply Chain Management med globaliseringen blevet et ’hot topic’ for virksomheder, der har brug for at styre den stadig stigende kompleksitet i de internationale vare-, informations- og pengestrømme,” siger professor Britta Gammelgaard, Department of Operations Management, der er ansvarlig for programmet. 

Virksomhederne skal være de opsøgende
På den baggrund forventer hun, at en bred kreds af virksomheder vil være klar til at rekruttere dimittender fra programmet, der varer to år, fordi de studerende slutter med undervisning på deres eget universitet efter halvandet år sammen.

En af linjens i alt 42 studerende, er Emilie Fischer, der i et år har læst International Business på institutionen på Frederiksberg. Hun ser frem til de interkontinentale udfordringer, og vil derudover arbejde for, at hendes deltagelse i programmet bliver et plus på cv’et.

”Rent fagligt har jeg, da muligheden bød sig, valgt programmet for at gøre min uddannelse mere specifik. Virksomhederne skal vide, vi er udvalgte og dygtige studerende, der kan bidrage fagligt og får en international forståelse. Det skal gøre, at det ikke er os, der henvender os til virksomhederne, men dem, der henvender sig til os,” siger hun.

Læs også: DB Schenker kårer bedste SCM-speciale

Mere konkret er idéen, at de tre universiteter skal give kurset hver sit lokale islæt. På CBS har man en tæt kontakt til praksis og et fokus på Europa, universitetet i Hong Kong – med en af verdens største containerhavne i byen – har fokus på globale spilleres aktiviteter her. Og det canadiske perspektiv er på den Nordamerikas vestkyst, hvor jernbane, skib, lastbil og fly mødes for at bringe varer til og fra Canada og andre nordamerikanske lokaliteter. 

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce