Apple, Adidas og H&M har Kinas ”grønneste” forsyningskæder

Apple, Adidas og H&M kan bryste sig af at have de ”grønneste” forsyningskæder i Kina, viser en ny evaluering.

Foruden at udstede en liste over 200 af sine vigtigste leverandører, er Apple også begyndt systematisk at undersøge og vurdere sin forsyningskæde for miljømæssige overtrædelser og vedtage korrigerende og forebyggende foranstaltninger. Foto: Apple..

24.11.2015

SCM.dk

Når det kommer til at holde forsyningskæden bæredygtig, kan Apple, Adidas og H&M kalde sig frontløbere i det store rige i midten.

De tre virksomheder har nemlig de ”grønneste” forsyningskæder i Kina. Det viser ’Corporate Information Transparency Index (CITI)’, der er et system til at vurdere virksomheders bæredygtige sourcing-praksis.

Læs også: Når supply chain transformerer forretningen

Indekset er udarbejdet af den kinesiske nonprofit organisation ’Institute of Public & Environmental Affairs’ (IPE) og ’Natural Resources Defense Council’ (NRDC), skriver greenbiz.com.

CITI-indekset analyserer virksomhedernes håndtering af miljømæssige udfordringer i forsyningskæden i Kina, og er baseret på blandt andet oplysninger fra regeringen og offentlige data om leverandører, der er indhentet fra de evaluerede mærker over de forløbne år.

I vurderingen af virksomhederne ses der på ni indikatorer. De dækker blandt andet over ’svar på forespørgsler’ og ’engagement med offentligheden i forhold til at oprette af en mekanisme til at screene leverandører for overtrædelser’. Ideen er at få leverandørerne til at screene deres egne upstream leverandører samt at opmuntre dem til at videregive eksempelvis energi- og klimadata.

Ifølge indeks-rapporten har flere store virksomheder gjort væsentlige store fremskridt i forhold til eksempelvis grønne indkøb.  Og selvom det ikke er lang tid siden, at Apple fik kritik for sine arbejdsvilkår på kinesiske fabrikker, har virksomheden alligevel formået at få en topplacering på indekset.

Foruden at udstede en liste over 200 af sine vigtigste leverandører, er Apple også begyndt systematisk at undersøge og vurdere sin forsyningskæde for miljømæssige overtrædelser og vedtage korrigerende og forebyggende foranstaltninger.

Ud over at ranke virksomhederne ud fra deres grønne forsyningskæder, peger evalueringsrapporten også på fremskridt og kritiske huller i arbejdet med grønne forsyningskæder i Kina.

Læs også: Apple med i ræs om førerløse biler

Levi’s, Marks & Spencer, Panasonic, Walmart, Microsoft, Esquel og Hitachi udgør resten af indeksets top ti.

Se hele indeks-rapporten her

-SSM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle