Annonce

Opret nyhed

Hvis reglerne for handel bliver ændret, så det i langt højere grad kan betale sig at bruge amerikanske leverandører, kan det gå ud over alle de ikke-amerikanske virksomheder, der lige nu sælger produkter og komponenter over på den anden side af Atlanten.

’America First’ kan påvirke amerikanske virksomheders forsyningskæder

Præsident Donald Trumps ’America First’-strategi kan få stor betydning for udenlandske leverandører, der sælger til amerikanske virksomheder, vurderer ny rapport fra PwC.

INDKØB & LEVERANDØRER

Den amerikanske præsident Donald Trumps ’America First’-strategi kan gå hen og få stor betydning for hvilke leverandører, amerikanske virksomheder kan bruge, skriver mediet Supply Chain Quarterly. Det vurderer en ny rapport fra revisions- og konsulentvirksomheden PricewaterhouseCoopers (PwC) med titlen  "The new U.S. trade policy era: What it could mean for U.S. manufacturers".

Rapporten fremhæver, at der netop nu er stor usikkerhed forbundet med amerikanske virksomheders handel med udenlandske virksomheder. Ifølge PwC’s rapport bør amerikanske virksomheder især holde øje med nye regler og politiske aftaler, der kommer ind på krav til produkters oprindelsesland og eventuelle tariffer forbundet med bestemte produkter fra bestemte lande.

Læs også: Den amerikanske hærs forsyningskæde skal være amerikansk

Hvis handelsaftalerne ender med at blive strammet, kan det få betydning for hvor det kan betale sig for de amerikanske producenter at få leveret komponenter og dele fra. Og det vil ramme de ikke-amerikanske leverandører.

Her peger PwC på, at der hurtigt kan opstå forvirring. For hvad nu hvis eksempelvis amerikansk stål bliver eksporeret til Mexico, hvor det bliver brugt til at lave komponenter til bilindustrien, og disse dele så bliver importeret tilbage til USA til den afsluttende samleproces, hvordan kan en virksomhed så gøre rede for, hvor meget af komponentens værdi, der kommer fra Mexico?

Læs den fulde rapport fra PwC her.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce